Osallistu mindfulness-tutkimukseen

HUOM! Osallistumismahdollisuus on tarjolla ainoastaan Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Turun yliopiston psykologian oppiaine ja hyvinvointipalvelut hakevat ohjatuista mindfulness-harjoituksista kiinnostuneita henkilöitä mukaan tutkimukseen. Tutkimus kestää kuukauden, jonka jälkeen sovellusta voi käyttää vuoden ilmaiseksi.
Ilmoittaudu sähköpostilla Jenni Aaltoselle: jemaaa@utu.fi 9.11.2018 mennessä. Hän antaa myös mielellään lisätietoja osallistumiseen.

Haemme vapaaehtoisia tutkimukseen, jossa tutkitaan mindfulness-sovelluksen käytön vaikutuksia yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemaan stressiin ja hyvinvointiin. Tutkimus kestää kuukauden ja harjoituksia tehdään kymmenestä kahteenkymmeneen minuuttiin päivittäin. Tutkimus sisältää kyselylomakkeita, jotka täytetään internetissä ennen sovelluksen käyttöä ja sen jälkeen. Mindfulnessin harjoittamiseen käytetään amerikkalaisen mindfulness-sovellusyhtiö Welzenin meille kehittämää ohjelmaa, joka on kohdistettu stressin vähentämiseen ja psyykkisen hyvinvoinnin parantamiseen. Aiempien tutkimusten mukaan vaikuttaa siltä, että mindfulness-sovelluksilla suoritettavat interventiot saattavat parantaa tunteiden sekä stressinhallintaa.

Jos koet mindfulnessin kiinnostavaksi ja olet halunnut kokeilla sitä, tässä on mahdollisuutesi saada ohjattua tukea harjoitteluun! Tutkimuksen aikana pääset tutustumaan mindfulnessiin, kokeilemaan mindfulnessin harjoittamista ilmaiseksi ja antamaan arvokasta tietoa sovelluksen mahdollisista vaikutuksista hyvinvointiin. Sovelluksen käyttämiseen tarvitset älypuhelimen ja riittävän englannin kielen taidon (ohjaus tulee amerikanenglanniksi).

Voit osallistua tutkimukseen, jos:
• olet Turun yliopiston perus- tai jatko-opiskelija tai henkilökuntaa
• et ole aikaisemmin harjoittanut säännöllisesti mindfulnessia etkä käyttänyt säännöllisesti mindfulness-sovellusta
• voit sitoutua tekemään harjoitukset säännöllisesti

Jos sinulla on diagnosoitu mielenterveyden häiriö, varmistathan mindfulness-harjoittelun sopivuuden sinua hoitavalta taholta.
Psykologian peruskurssien opiskelijat, jotka eivät ole vielä suorittaneet pakollista koehenkilövelvollisuuttaan, saavat peruskursseihin liittyvän koehenkilövelvollisuuden suoritettua osallistumalla tutkimukseen.

Ilmoittaudu ohjattuihin mindfulness-harjoituksiin 9.11.2018 mennessä.

Keräämme ilmoittautuessasi nimesi ja sähköpostiosoitteesi, sillä sähköpostiosoite tarvitaan, jotta Welzen voi lähettää sinulle mindfulness-sovelluksensa. Sitä tarvitaan myös, jotta tutkijat voivat lähettää sinulle kyselylomakkeen ennen mindfulness-ohjelman alkua ja sen jälkeen. Ilmoittautumalla mukaan annat suostumuksesi kyselytietojesi hyödyntämisestä tutkimustarkoituksiin. Osoitetietosi tuhotaan heti tutkimuksen päätyttyä eikä sitä luovuteta ulkopuolisille. Osallistuminen on vapaaehtoista ja voit milloin tahansa halutessasi keskeyttää tutkimuksen syytä ilmoittamatta. Tutkimuksessa testataan kahta eri tyyppistä harjoitetta. Puolet osallistujista aloittavat harjoitteilla A ja puolet harjoitteilla B. Tutkimuksen loputtua saat käyttöösi harjoitteet, joita et tutkimuksessa tehnyt. Saat sähköpostitse tiedon pääsystäsi tutkimukseen, tarkemman aikataulun ja linkin kyselylomakkeiden täyttämiseen.

Tulokset analysoidaan ja raportoidaan niin, että yksittäisiä vastaajia ei voi tunnistaa. Tutkimuksesta on tarkoitus julkaista tieteellinen artikkeli.