CampusSport vastaa palautteisiin

CampusSportin kevään palautekyselyyn tuli yhteensä reilut 500 vastausta. Kiitos kaikille vastanneille! Palautekyselyyn osallistuneet antoivat CampusSportin palveluiden yleisarvosanaksi 4,08 (asteikolla 1-5). Olemme lukeneet läpi kaikki annetut palautteet ja pyrimme puuttumaan mahdollisiin epäkohtiin ja kehitämme toimintaamme niiden pohjalta. Syksyn palautekyselyn tavoin haluamme vastata julkisesti muutamaan kyselyssä esiin nostettuun palautteeseen.

Ihmetyttää vähän, miten Turkuun ei ole saatu yhtään järkevän kokoista kuntosalia. Uskoisin, että kaikki olisivat tyytyväisempiä, jos kuntosalit keskitettäisiin yhteen tai kahteen suurempaan kuntosaliin, joissa olisi oikeasti tilaa usemmallekkin liikkujalle samaan aikaan. Tässä kohtaa voitaisiin ottaa Tampereelta mallia.
Tilat ovat CampusSportin kehittämiskohteissa ehdoton ykkönen. Uusien tilojen hankinta, suunnittelu ja käyttöönotto ovat pitkiä prosesseja, joita on onneksi saatu nyt eteenpäin CampusSport-yhteistyön seurauksena. Suuremmat ja useampaa toimintoa palvelevat tilat ovat meidänkin toiveissamme. Uusien tilojen osalta ratkaisevaa on niiden rahoitus, korkeakoulujen sitoutuminen kuluihin sekä järkevä sijainti. CampusSportilla on lupaavat suunnitelmat Uuden Juslenian tiloihin tulevista moderneista liikuntatiloista sekä kahden muun tilan osalta neuvottelut ovat vielä kesken. Kaiken mennessä suunnitellusti, on CampusSportilla erittäin kilpailukykyiset tilat syksyllä 2020. Tähän asti joudumme toimimaan väliaikaisissa tiloissa.

Sport Sirkan ”kaikkien sukupuolien pukkari” on tyhmin koskaan kuulemani idea ja pahentaa ruuhkaa ainoassa naisille jäävässä pukkarissa.
CampusSportille yhdenvertaisuus on erittäin tärkeää. Korkeakoulujen liikuntapalveluissa kaikilla tulee olla mahdollisuus liikunnan harrastamiseen turvallisesti ja miellyttävässä ympäristössä. Yhdenvertaisen pukuhuoneen käyttöönoton jälkeen emme ole saaneet palautetta, että isompi naisten pukuhuone olisi ruuhkautunut. Vanhaan naisten pieneen pukuhuoneeseen mahtui kerralla vain muutama ihminen. Nykyisessä järjestelyssä kyseinen pukuhuone on kaikkien käytettävissä.

Minusta ohjaajat puhuvat liikaa kaloreiden polttamisesta ja treenaamisesta ulkonäön takia. Mielestäni ei pidä korostaa tai kannustaa ihmisiä liikkumaan sen takia, että se kuluttaa kaloreita tai muokkaa vartaloa. Olisi hienoa, josCampusSport olisi paikka, jossa ei liiemmin puhuttaisi treenaamisesta kulutus- ja ulkonäkömielessä. Mieluummin korostettaisiin hyvää oloa ja sitä mahtavaa tunnetta, kun keho ja mieli voivat hyvin.Tiedän, että ohjaajat tarkoittavat ”tsemppipuheellaan” vain hyvää, mutta toivoisin, että pyrittäisiin jatkossa välttämään turhia sukupuolistereotypioita (”tällai mimmit iskii kundeja baarissa” jne.) sekä pyrittäisiin kehopositiivisuuteen, joka ei syrji minkäänlaisia kehoja tai vahvista ulkonäköpaineita. Esimerkiksi tsemppaaminen ”bikinikunnosta” puhumisella on todella ahdistavaa.
Olemme tästä täysin samaa mieltä. Koemme liikunnan harrastamisessa tärkeimmäksi hyvänolontunteen, onnistumisen kokemukset, uuden oppimisen ja liikkumisen ilon. Tulemme ohjeistamaan ohjaajiamme huomioimaan paremmin tämän asian ja välttämään ulkonäkökeskeisyyttä.

Haluaisin mennä [palloiluvuoroille] mutta en uskalla yksin koska olen nainen ja siellä on vaan miehiä. En ole harrastanut joukkuelajeja.
CampusSportilla on palloilulajeissa myös erikseen naisille ja miehille suunnattuja vuoroja. Meillä on myös aloittelijoiden vuoroja, joissa tulee syksyllä olemaan mukana ohjaaja. Liikuntatuutoreitamme voi myös pyytää mukaan liikkumaan.

Olen käynyt vain kerran pelaamassa sulkapalloa, ja sen jälkeen en ole käynyt, koska porukkaa oli liikaa, jolloin emme saanet kaverini kanssa koko kenttää itsellemme, jolloin kunnon pelaamista ei voinut harrastaa.
Paikkavaraus tarkoittaa koko kentän varausta, ”ylimääräisille” voi huomauttaa, että kenttä pitää varata (etukäteen tai tiskin asiakaspalvelupäätteeltä). Ongelmatilanteissa meihin voi ottaa yhteyttä ja selvitämme tilanteen.

Olisi kiva, jos joka ohjaajasta olisi kuva ja pieni esittely nettisivuilla. Jos haluaa jonkin tietyn ohjaajan tunnille, muttei muista nimeä, voi kuvista katsoa ohjaajan.
Ohjaajien kuvat löytyvät nettisivujemme yhteystiedot-osioista. Lisäksi olemme tehneet ohjaajaesittelyjä Facebookiin kuluneen lukuvuoden aikana. Facebook-sivuamme pääsee lukemaan, vaikka ei olisi rekisteröitynyt Facebookin käyttäjäksi.

Haluaisin tietää, että ryhmäliikuntatunneille on ylipäätänsä mahdollista päästä muulloinkin, kun tasan viikkoa ennen paikan varaamalla…
Ryhmäliikuntatunteja varataan runsaasti, mutta paikkoja vapautuu paljon viikon aikana ja jonotuspaikaltakin pääsee hyvin mukaan. Tulemme tekemään muutoksia varaamiseen tulevana kautena, jotta paikkoja jää vapaaksi myös niille, joilla ei ole ennakkovarausta.

Varauksellisessa järjestelmässä peruutussysteemi olisi kätevämpi jos perua voisi vielä hieman myöhemmin kuin 3 h ennen, koska suunnitelmat / olo voi muuttua lähempänä jumppaa. Peruutuspaikan saaneen pitäisi voida kieltäytyä peruutuspaikasta.
Jonosta saadun paikan  voi peruuttaa järjestelmästä samalla tavalla kuin varsinaisen paikan, mikäli 3 h aikaraja ei ole alittunut. Jos jonotat tunnille ja olet jo tehnyt muita suunnitelmia päivälle etkä enää pysty osallistumaan tunnille, muista perua jonopaikkasi hyvissä ajoin. Olemme päätyneet kolmen tunnin perumisaikaan, jotta mahdollisesti tunnille haluavilla jonottajilla olisi vielä riittävästi aikaa reagoida.