CampusSport ottaa käyttöön koronapassin

CampusSport ottaa käyttöön koronapassin ryhmäliikuntatunneilla ja muilla palloiluvuoroilla, paitsi sulkapallon avoimilla pelivuoroilla. Koronapassi vaaditaan kaikilta osallistujilta la 11.12.2021 alkaen. Muista pitää henkilöllisyystodistus mukana liikuntavuoroilla, sillä se tarkistetaan koronapassin tarkistamisen yhteydessä.

Kuntosalikävijöiltä ei vaadita koronapassia. Kuntosaleilla otetaan 11.12.2021 alkaen käyttöön henkilömäärärajoitukset tartuntariskin ehkäisemiseksi. Kuntosaleilla voi treenata samanaikaisesti korkeintaan 10 henkilöä. Poikkeuksena on Aurumin kuntosali, johon voidaan ottaa samanaikaisesti 20 henkilöä.

Educariumin ja Aurumin kuntosaleille on käytössä ajanvaraukset. Muilla kuntosaleilla (Formis, Roddis, Ruiskatu) ei ole käytössä ajanvarauksia. Mikäli käyttäjä saapuu paikalle ja maksimihenkilömäärä (10 hlöä) on täynnä, tulee hänen odottaa jonkun toisen henkilön poistumista ennen kuin voi itse mennä sisään kuntosalille. Aurumin avautumisen jälkeen muilla kuntosaleilla on ollut hyvin tilaa, joten on epätodennäköistä, että paikan vapautumista joutuu odottamaan.

Kaikissa CampusSportin liikuntatiloissa tulee noudattaa käytäntöjä, jotka mahdollistavat turvallisen harjoittelun kaikille:
– Liikuntatiloihin saa tulla vain täysin terveenä.
– Jokaisen käyttäjän tulee puhdistaa käyttämänsä laitteet ja välineet heti harjoittelun jälkeen suihkepullon ja paperipyyhkeiden avulla.
– Pukuhuoneissa, käytävillä ja muissa yleisissä tiloissa on käytettävä kasvomaskia. Maskia tulee käyttää myös liikuntasuorituksen aikana, mikäli se on mahdollista.
Käytännöt kokonaisuudessaan löytyvät tästä uutisesta.

Koronapassin käyttöönotto perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston 9.12.2021 tekemään päätökseen. Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös yleisölle avoimien tilojen käytön edellytyksistä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja. Toiminta on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Toiminnanharjoittajilla on mahdollisuus välttyä rajoituksilta edellyttämällä koronapassia.

CS 10.12.2021