CampusSportin kesäkausi käynnistyy 8.6.

CampusSportin toiminta käynnistyy osittain 8.6.2020 alkaen. Olemme koostaneet tähän uutiseen kesäkautta koskevat tiedot, jotka kaikkien liikkujien on syytä lukea huolellisesti. Kesäkauden kesto on 8.6.-30.8.2020. CampusSport pidättää oikeuden muuttaa annettuja tietoja lyhyelläkin varoitusajalla, mikäli koronavirustilanne olennaisesti muuttuu ja korkeakoulut päivittävät omia ohjeistuksiaan.

Kesän liikuntakäyttöoikeus
– Kaikki koko lukuvuoden tai kevätkauden liikuntamaksun maksaneet, jotka eivät saaneet maksupalautusta, saavat käyttää liikuntapalveluita ilmaiseksi kesän ajan. Näiden käyttäjien osalta kesäkäyttöoikeuden saaminen ei edellytä mitään toimenpiteitä, vaan käyttöoikeus aktivoidaan automaattisesti. Voit tarkistaa käyttöoikeutesi voimassaolon Avoinna24-palvelun (https://avoinna24.fi/campussport/) Asiakastili-painikkeesta.
– Niiden henkilöiden, jotka eivät olleet jäseniä kuluvana lukuvuotena, on mahdollista ostaa kuntosalien käyttöoikeus kesäksi 20 euron maksulla. Kesämaksu tulee saataville CampusSportin verkkokauppaan ma 8.6.2020.

Asiakaspalveluajat
Asiakaspalvelupisteemme Sport Sirkassa on auki 8.6.-5.7. välisenä aikana maanantaisin klo 15-17 ja torstaisin klo 8-10. Heinä-elokuussa asiakaspalvelu siirtyy Educariumille ja on avoinna maanantaisin klo 15-17 ja torstaisin klo 8-10.

Kuntosalit
– Käytössä 8.6.2020 alkaen: Formis, Roddis, Ruiskatu. Edit 10.6.2020: Aiemmasta tiedosta poiketen joudumme valitettavasti ilmoittamaan, että Ruiskadun kuntosali on pois käytöstä 29.6.-31.7. välisen ajan. Tilan omistava Turun ammatti-instituutti arvioi aiemmin tiloissa tehtävän varauloskäynnin rakennustyön kestävän muutaman päivän, mutta juuri saamamme tiedon mukaan tila suljetaankin yli kuukaudeksi. Pahoittelut tästä muutoksesta.
– Educariumin kuntosali avataan myöhemmin kesällä, kun kulku liikuntatiloihin on saatu uudelleenjärjesteltyä. Asan kuntosali on Åbo Akademin päätöksellä kiinni koko kesän ajan. Edit 29.6.2020: Educariumin kuntosali avataan käyttöön 29.6. Ohjeet ajanvarauksesta ja rakennukseen kulkemisesta löytyvät tästä uutisesta.
– Kuntosalit ovat auki normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Aukioloajat voit tarkistaa Kuntosalit-sivulta, josta löytyvät myös kuntosalien osoitteet ja muut tarkemmat tiedot. Juhannuksena pe-la 19.-20.6. kaikki kuntosalit ovat kiinni.

Yksilöpalvelut
Hieronta-aikoja ja personal trainer -palveluita on mahdollista varata 8.6. alkaen. Personal trainer -tapaamisia ei kuitenkaan toistaiseksi voida pitää muualla kuin ulkona. Lisätiedot yksilöpalveluista ja niiden hinnoista Muut palvelut -sivulla.

Muut palvelut
Kaikki muut CampusSportin palvelut (ohjattu liikunta, palloilu, kurssit, kilpailut, vakiovuorot, välinelainaus, tapahtumat ja liikuntatuutoreiden toiminta) pysyvät lakkautettuina. Tenniksen vakiovuoroja Educariumin ulkokentille pystyy kuitenkin varaamaan. Vapaita tennisvuoroja voi tiedustella sähköpostitse Petri Kuokkaselta: petri.kuokkanen@campussport.fi.

Liikuntatilojen erityisjärjestelyt
Liikuntatiloissa noudatetaan erityisjärjestelyjä mahdollisimman turvallisen harjoittelun takaamiseksi. Mikäli näistä säännöistä ei pidetä kiinni, pahimmassa tapauksessa kuntosalit voidaan joutua sulkemaan kokonaan.

– Liikuntatiloihin saa tulla vain täysin terveenä, pienissäkin flunssaoireissa tulee jäädä kotiin.
– Jokaisen käyttäjän tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Käsidesipulloja on esillä kaikissa tiloissa.
– Liikuntatiloissa muistutetaan infokyltein turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.
– Siivousta tehostetaan ja normaalin siivouksen lisäksi henkilökunta tekee liikuntatiloissa säännöllisesti kierroksen kosketuspintojen desinfioimiseksi.
– Normaalikäytännön mukaisesti jokaisen käyttäjän tulee puhdistaa käyttämänsä laitteet ja välineet heti harjoittelun jälkeen suihkepullon ja paperipyyhkeiden avulla. Puhdistusvälineiden määrää liikuntatiloissa lisätään.
– Saleilta poistetaan väliaikaisesti välineet, joita ei voi puhdistaa riittävästi käytön jälkeen (mm. tekstiiliset materiaalit).
– Liikuntatilojen valvontaa tehostetaan ja liikuntatilavalvoja puuttuu aktiivisesti havaitsemiinsa epäkohtiin (mm. laitteiden puhdistamisen laiminlyönti) kuntosaleilla.
– Kuntosaleilla voi treenata korkeintaan 10 henkilöä samanaikaisesti. Mikäli käyttäjä saapuu paikalle ja maksimihenkilömäärä on täynnä, tulee hänen odottaa jonkun toisen henkilön poistumista ennen kuin voi itse mennä sisään kuntosalille.
– Lämmittely ja loppuvenyttely kannustetaan tekemään muualla kuin kuntosalilla, jotta salien ruuhkaisuutta saadaan purettua.
– Educariumin kuntosalin osalta käyttöön otetaan ajanvaraukset. Ajanvarauksen kesto on 1,5h. Ajanvarauksia voi tehdä 7 vuorokaudeksi eteenpäin ja yhdellä käyttäjällä voi olla korkeintaan kolme samanaikaista varausta.
– Pukuhuonetiloissa tulee viettää mahdollisimman vähän aikaa ja käyttäjiä kannustetaan vaihtamaan varusteet mahdollisuuksien mukaan kotona. Myös suihkussa tulisi käydä mieluummin vasta kotona.
– Käyttäjiä pyydetään ilmoittamaan CampusSportille välittömästi sähköpostitse osoitteeseen info@campussport.fi, mikäli heillä itsellään tai heidän asuinkumppanillaan todetaan positiivinen koronatartunta muutaman päivän sisällä CampusSportin tiloissa liikkumisesta. Näissä tapauksissa kaikille kulunvalvontaraporttien mukaan samaan aikaan tilassa harjoitelleille lähetetään sähköpostitse toimintaohjeet.

CS 5.6.2020