Miten voin liittyä CampusSportin jäseneksi?
CampusSportin jäsenyys hankitaan aina verkkokaupan kautta. Käteis- tai korttimaksu liikuntatiloissa ei ole mahdollista. Tarkemmat ohjeet ja hinnat löytyvät Info-sivulta.
Ketkä voivat olla CampusSportin jäseniä?
Seuraavilla läsnäolevaksi ilmoittautuneilla Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Yrkeshögskolan Novian sekä opiskelija- ja henkilöstöryhmillä on käyttöoikeus CampusSportin palveluihin:
– Tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijat
– Vaihto-opiskelijat
– Korkeakouluihin työsuhteessa olevat työntekijät, myös osa-aikaiset (henkilökuntahinta)
– Jatko-opiskelijat (henkilökuntahinta)
– Apurahatutkijat (henkilökuntahinta)
– Lisäksi: DIAKin ja HUMAKin Turun toimipisteiden opiskelijat, Turun AMK:n polkuopiskelijat
Muiden kuin yllä mainittujen ryhmien ei ole mahdollista käyttää CampusSportin palveluita.
Voinko maksaa liikuntamaksun toisen henkilön puolesta tai ostaa sen lahjaksi?
Liikuntamaksua tai kurssia maksaessa jokaisen tulee tehdä verkkokauppatilaus omilla HAKA-tunnuksillaan eli sitä ei voi tehdä toisen henkilön puolesta. Varsinaisessa maksuvaiheessa siirryttäessä Paytrail-maksupalveluun ei ole enää merkitystä kuka maksun suorittaa. Eli jäsenyyden voi ostaa lahjaksi, mutta lahjan saajan tulee ostohetkellä olla itse kirjautuneena verkkokauppaan, jotta jäsenyys rekisteröityy hänen asiakastililleen.
Miksei CampusSportin tarjonnassa ole kertakäyntejä tai lyhyempiä, esimerkiksi yhden kuukauden jäsenyyksiä? Tuotevalikoimaamme on lisätty kokeiluluontoisesti ainakin lukuvuoden 2021-2022 ajaksi lyhyempi, 30 päivän jäsenyys. Tämän tuotteen kesto ei ole kalenterikuukausi, vaan se on aina voimassa 30 päivää ostohetkestä alkaen.
Pitääkö tunneille varata paikka etukäteen?
Liikuntavuorojen paikoista 70% voi varata ennakkoon sähköisen varausjärjestelmän kautta ja 30% paikoista jaetaan saapumisjärjestyksessä. Paikan päällä jaettavat tuntipaikat on mahdollista lunastaa aikaisintaan kaksi tuntia ennen tunnin/vuoron alkamista. Tarkemmat säännöt varauksia koskien löytyvät Käyttösäännöt-sivulta.
Kuinka paljon etukäteen liikuntatunnille pitää saapua?
Mikäli et ole tehnyt ennakkovarausta tunnille, suosittelemme saapumaan noin 20-30 minuuttia ennen tunnin alkamista, jolloin paikkoja on todennäköisesti vielä jäljellä. Ennakkoon tehty paikkavaraus tulee vahvistaa liikuntatilassa itsepalvelupäätteellä viimeistään 10 minuuttia ennen tunnin alkua. Jos tuntivarausta ei vahvisteta, vapautuu paikka muille käyttäjille. Vaatteiden vaihtamiseen ja välineiden hakemiseen tulee varata aikaa vähintään 10 minuuttia.
Miksi en pysty varaamaan paikkaa ryhmäliikuntatunnilta, vaikka olen maksanut liikuntamaksun?
Oletko valmistunut? Jäsenyytesi on voimassa maksetun kauden loppuun asti, mikäli olet hankkinut sen ennen valmistumistasi, mutta et enää pysty varaamaan paikkaa tunneilta, koska tunnistautuminen varausjärjestelmään tehdään korkeakoulun HAKA-tunnuksilla.
Oletko jättänyt saapumatta tunnille, jolle olit varannut paikan? Esteen sattuessa varaus tulee peruttaa sähköisen järjestelmän kautta viimeistään kaksi tuntia ennen tunnin alkua. Kahdesta perumattomasta tai vahvistamattomasta varauksesta seuraa automaattinen kahden viikon varauskielto. Perumattomat varaukset nollataan syys- ja kevätkauden lopussa.
Voinko osallistua tunneille, vaikka minulla on varauskielto?
Tunneille voi osallistua normaalisti myös varauskiellon aikana, mikäli siellä on tilaa. Ennen varauskieltoa tehdyt varaukset pysyvät voimassa varauskiellosta huolimatta.
Tagini ei toimi. En pääse liikuntatilaan sisään, vaikka olen maksanut jäsenmaksun.
Tarkista, että olet oikealla sisäänkäynnillä. Rakennuksissa saattaa olla useita sisäänkäyntejä, joista vain yksi on tarkoitettu CampusSportin jäsenille. Varmista, että näytät tagia oikeaan lukijaan. Koska CampusSport ei ole tilojen ainoa käyttäjä, saattaa sisäänkäynneillä olla useita lukijoita. CampusSportin lukija on merkattu CampusSport-tarralla. Tarkista myös, että olet menossa salille aukioloaikojen puitteissa. Aukioloajat ja kuvat tilojen sisäänkäynneistä löydät Tilat-sivulta. On myös mahdollista, että tagin siru on hajonnut, jolloin sinun tulee aktivoida uusi tagi käyttöön asiakaspalvelupisteellämme.
Ettekö voi tehdä mitään salien ruuhkaisuudelle?
Nykyisten kuntosalien kokoon emme pysty vaikuttamaan, mutta saliemme käyttöasteet ovat keskenään hyvin erilaisia. Suosittelemme kokeilemaan erityisesti Formiksen kuntosalia, jossa on keskimäärin muita salejamme vähemmän käyttäjiä. Lisäksi viikonpäivä ja kellonaika vaikuttavat paljon salin ruuhkaisuuteen. Eniten ruuhkaa on klo 16-20 välisenä aikana, jonka lisäksi alkuviikko on huomattavasti loppuviikkoa suositumpi aika treenata.
Salien käyttäjätilastojen mukaan saleilla on hiljaista, mutta kun menen paikalle, salilla onkin paljon porukkaa. Miksi?
Kuntosalien kävijätilastot näyttävät neljän edellisen viikon keskiarvon. Tilastot päivittyvät viikoittain aina maanantain vastaisena yönä. Ne eivät siis ole reaaliaikaisia, mutta antavat osviittaa salien käyttäjämääristä.
Miksi pidätte käytössä huonokuntoisia laitteita?
Laitteiden turvallisuus on meille tärkeää ja laitteita huolletaankin säännöllisesti. Mikäli asiakkaamme huomaavat laitteiden turvallisuudessa puutteita, toivomme siitä välittömästi ilmoitusta liikuntatilavalvojille tai sähköpostitse osoitteeseen info@campussport.fi.
Onko aloittelijan mahdollista saada kuntosalilaitteiden käyttöön opastusta?
Suosittelemme hyödyntämään kuntosalineuvontoja, joita järjestetään kerran viikossa jokaisella kuntosalilla. Kuntosalineuvonnat sisältyvät liikuntamaksun hintaan. Ohjaajat kertovat mielellään välineistä ja siitä, miten ja mihin niitä käytetään. Kuntosalineuvontojen ajat löydät Aloita liikunta -sivulta. Järjestämme ajoittain kuntosaliharjoittelun alkeiskursseja ja lisäksi CampusSportin kautta voi ostaa personal trainer -palveluita.
Voisivatko salit aueta aamuisin aikaisemmin?
Kuntosalit siivotaan aamulla, eikä siivousta valitettavasti voi aikaistaa nykyisestä.
Tarvitsenko omat välineet palloiluvuorolle tai ryhmäliikuntatunnille?
Et tarvitse mukaasi muuta kuin liikuntavaatteet, sisäliikuntaan sopivat jalkineet, vesipullon ja hikipyyhkeen. Tarvittavat välineet löytyvät liikuntatiloista. Halutessasi voit toki ottaa mukaan esimerkiksi oman joogamaton tai salibandymailan.
Voinko tulla mukaan kesken kauden?
Suunnitellessaan tunteja ohjaajat huomioivat, että tunneille voi tulla mukaan milloin tahansa kauden aikana ja mukana voi joka kerta olla uusia osallistujia. Ei siis haittaa, vaikka et pääse tunnille joka kerta tai tulet kokeilemaan uutta lajia kauden loppuvaiheessa. Sport Sirkan tanssituntien osalta kannattaa huomioida, että osalla tunneista samaa koreografiaa tehdään 4-6 viikkoa.
Miksi henkilökunta saa käyttää CampusSportin palveluita? Miksi henkilökunta saa osallistua opiskelijoiden tunneille, mutta opiskelijat eivät saa käydä henkilökunnan tunneilla?
CampusSport on koko korkeakouluyhteisölle suunnattu palvelukokonaisuus, jossa opiskelijat ja henkilökunta ovat molemmat tärkeitä ja tasaveroisia asiakasryhmiä. CampusSport on korkeakoulujen valitsema tapa tukea henkilöstönsä työhyvinvointia (vrt. liikuntasetelit). Tarjonnassamme on muutama viikoittainen ainoastaan henkilökunnalle suunnattu tunti, mistä johtuen henkilökunnan liikuntamaksu on opiskelijoita korkeampi. Muuten kaikki liikuntatarjonta on tarkoitettu yhtä lailla niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle eli erillisiä ”opiskelijoiden tunteja” ei tarjonnassamme ole.
Miksei Educariumilla ole aamuisin ryhmäliikuntatunteja?
CampusSport ei ole Educariumin salin ainut käyttäjä, vaan OKL:llä (opettajakoulutus) on päivisin salin käyttöön etuoikeus, minkä takia CampusSport ei voi järjestää siellä ainakaan toistaiseksi aamutunteja.
Miksi ryhmäliikuntatunnit kestävät vain 50 minuuttia kokonaisen tunnin sijaan?
Mikäli tuntimme olisivat kestoltaan 60 min eikä 50 min, tarkoittaisi se sitä, että joka päivä järjestettäisiin yksi tunti nykyistä vähemmän. Haluamme tarjota päivittäin mahdollisimman monta tuntia ja liikkumismahdollisuuden mahdollisimman monelle henkilölle.
Voisiko Educariumin liikuntasaliin saada peilit?
Valitettavasti Educariumille ei voida asentaa peilejä, koska salia käytetään myös palloiluun.
Voiko liikunta-aikataulun saada paperiversiona?
Nettisivuiltamme, kohdasta liikunta-aikataulu, pystyy tulostamaan aina ajan tasalla olevan aikataulu-pdf:n. Koska aikataulumuutoksia tapahtuu myös kesken kauden, ei ole järkevää painattaa aikataulua, joka saattaa vanhentua nopeasti.
Miksi lempituntini lopetettiin yhtäkkiä?
Viikkotunnit saatetaan lopettaa, mikäli kävijöitä on jatkuvasti liian vähän. Käyttöehdoissamme on mainittu, että CampusSportilla on oikeus muuttaa tuntitarjontaa väliaikaisesti tai pysyvästi. Tuntien lopettamisesta pyritään tiedottamaan viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin muutos astuu voimaan.
Mistä tiedän mitkä tunnit sopivat aloittelijalle?
Liikuntakalenterissa on aloittelijoille sopivia tunteja lähes jokaisena viikonpäivänä. Tunnit on jaoteltu vaativuustasoille 1-3 ja kunkin tunnin tason näkee tuntikuvauksen yhteydestä. Lisäksi aloittelijoille sopivat tunnit on listattu erikseen Aloita liikunta -sivulle.
Haluaisin käydä palloiluvuoroilla, mutta en osallistu niille, koska ajanvarauksen mukaan niille ei ole tulossa muita osallistujia.
Palloiluvuoroille osallistutaan paljon myös ilman ennakkovarauksia ja usein osallistujamäärä on vähintään 50% enemmän, kuin mitä ennakkoon ilmoittautuneiden määrä antaa ymmärtää.
Miksi vesiliikuntaa on niin vähän?
CampusSportilla ei ole omaa uima-allasta, vaan joudumme vuokraamaan vesiliikuntatilat ulkopuolelta. Korkeista allasvuokrista ja huonoista käytettävyysajoista johtuen emme valitettavasti pysty tarjoamaan vesiliikuntaa nykytasoa enempää.
Pitääkö minun olla CampusSportin jäsen, jotta voin osallistua erillismaksulliselle kurssille?
Kursseille osallistuminen ei edellytä CampusSportin liikuntamaksun maksamista, jos et halua käyttää muita CampusSportin palveluita. Huomioithan kuitenkin, että kurssit ovat suunnattu samoille käyttäjäryhmille kuin CampusSportin muutkin palvelut eli sinun tulee olla turkulaisen korkeakoulun opiskelija tai henkilökuntaa voidaksesi osallistua kurssille.
Miksi kurssit ovat niin kalliita suhteessa liikuntamaksuun?
Erillisellä kurssimaksulla tarjottavat lajit ovat monesti sellaisia, joissa kustannukset ovat korkeampia (esimerkiksi pilateksessa kalliiden ohjaajakoulutusten takia) eikä niitä voi siksi suoraan verrata CampusSportin muuhun tarjontaan. Emme tee kursseilla voittoa, vaan ainoastaan katamme kulut. Lisäksi kurssimaksuissa on muita tuotteita korkeampi alv-kanta 24%. Kurssimme ovat kuitenkin merkittävästi halvempia kuin vastaavat kurssit ns. vapailla markkinoilla.
Miksi ennen tietyn lajin viikkotunneille osallistumista joudun käymään erillisen tekniikkakurssin? Eikö tekniikoita voisi käydä varsinaisilla tunneilla läpi?
Tietyt lajit (kuten kuntonyrkkeily) ovat sellaisia, että tunnin sujuvuuden, mielekkyyden ja turvallisuuden kannalta on tarpeen, ettei viikkotunnilla ole mukana aivan vasta-alkajia. Ohjaajan on voitava keskittyä koko ryhmään, eikä se onnistu, jos ensikertalaisille pitää antaa merkittävän paljon erityishuomiota. Tästä syystä olemme päätyneet erillisten alkeis-/tekniikkakurssien järjestämiseen.
Voiko CampusSportin liikuntatiloista varata omalle harrastusporukalle viikkovuoron?
Liikuntatiloista voi varata käyttöönsä vakiovuoron eli viikoittain samaan kellonaikaan toistuvan salivuoron. Tulevan lukuvuoden vuorot liikuntatiloihin jaetaan touko-kesäkuussa. Vuorot jaetaan pääsääntöisesti koko lukuvuodeksi, mutta varauksen voi tehdä myös pelkästään kevääksi tai syksyksi. Sulkapallon vakiovuorot jaetaan kerrallaan vain syksysi tai kevääksi. Vakiovuorohaun jälkeen vapaita vuoroja voi tiedustella osoitteesta petri.kuokkanen@campussport.fi.
Kuka voi varata vakiovuoroja?
Vakiovuoron varaajan tulee olla Turun korkeakoulun henkilökuntaa tai opiskelija. Vuorolla järjestettävään toimintaan osallistuvista 50 % tulee olla Turun korkeakoulujen väkeä.
Mitä vakiovuorot tai yksittäiset varaukset maksavat ja mistä tiloista voi varata vuoron?
Vuokrattavat tilat ja hinnat löytyvät Vuokrattavat tilat -sivulta.