Liikuntatilojen erityisjärjestelyt syyskaudella 2020

PÄIVITYS 19.10.2020

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä CampusSportin liikuntatiloissa. Altistumisten välttämiseksi noudata aina myös riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin sekä henkilökuntaamme. Suosittelemme Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti maskin käyttämistä seuraavissa tilanteissa:
– liikuntapaikkojen yleisissä tiloissa (aulatilat, käytävät) ja pukuhuoneissa
– urheilun seuraamiseen käytettävissä tiloissa eli katsomoissa

Mikäli kuntosalin henkilömäärärajoitusta rikotaan, voidaan sääntöjä rikkoneelle asiakkaalle asettaa kaksi viikkoa kestävä CampusSportin palveluiden käyttökielto. Lisätietoja uutisessa Käyttökielto kuntosalin henkilömäärärajoituksen ylittämisestä.

Ohjeet Educariumin kuntosalivarausten tekemiseen on kerrottu uutisessa Educariumin kuntosalivaraukset.

Kaikissa CampusSportin liikuntatiloissa noudatetaan syksyllä erityisjärjestelyjä mahdollisimman turvallisen harjoittelun takaamiseksi. Jokaisen käyttäjän on syytä lukea nämä ohjeet läpi huolellisesti.

Yleiset hygieniakäytännöt
– Liikuntatiloihin saa tulla vain täysin terveenä, pienissäkin flunssaoireissa tulee jäädä kotiin.
– Jokaisen käyttäjän tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Käsidesipulloja on esillä kaikissa tiloissa.
– Liikuntatiloissa muistutetaan infokyltein turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.
– Siivousta tehostetaan ja normaalin siivouksen lisäksi henkilökunta tekee liikuntatiloissa säännöllisesti kierroksen kosketuspintojen desinfioimiseksi.
– Normaalikäytännön mukaisesti jokaisen käyttäjän tulee puhdistaa käyttämänsä laitteet ja välineet heti harjoittelun jälkeen suihkepullon ja paperipyyhkeiden avulla. Puhdistusvälineiden määrää liikuntatiloissa lisätään. Ohjeistus koskee myös ryhmäliikuntatunneilla käytössä olevia välineitä.

Ryhmäliikuntatunnit ja palloilu
– Ryhmäliikuntatuntien ryhmäkokoja on pienennetty. Väliaikaiset osallistujamaksimit eri tiloihin ovat seuraavat:
• Educariumin liikuntasali: 48 hlöä
• Educariumin voimistelusali: 15 hlöä
• Sport Sirkka: 20 hlöä
• Iskeri: 32 hlöä
• Palloiluvuorojen osallistujamääriin ei ole tehty muutoksia.
– Ohjaukset pyritään järjestämään tilanne huomioon ottaen välttäen tarpeetonta paikkojen ja välineiden vaihtoa.
– Ryhmäliikuntatunneilla suositellaan oman maton/alustan käyttämistä. Jos käytät CampusSportin mattoa, sinun on tuotava mukanasi tunnille koko maton peittävä iso pyyhe.
– Suosittelemme puuvillahanskojen käyttämistä kuntonyrkkeilytunneilla nyrkkeilyhanskojen sisällä. Hanskoja voi käyttää oman harkinnan mukaan myös muilla tunneilla.
– Palloiluvuoroilla ei voida käyttää peliliivejä, joten käyttäjiä ohjeistetaan ottamaan palloiluvuoroille mukaan sekä tumma että vaalea paita joukkuejakojen helpottamiseksi.
– CampusSportin työntekijät voivat tulla töihin vain täysin terveenä, joten asiakkaiden on syytä varautua siihen, että tunteihin ja ohjaajiin voi tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla.

Kuntosalit
– Kuntosaleilla voi treenata samanaikaisesti korkeintaan 10 henkilöä. Mikäli käyttäjä saapuu paikalle ja maksimihenkilömäärä on täynnä, tulee hänen odottaa jonkun toisen henkilön poistumista ennen kuin voi itse mennä sisään kuntosalille.
– Educariumin kuntosalille on käytössä ajanvaraukset. 1,5 tunnin pituisen treeniajan voi varata CampusSportin sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.
– Saleilta on poistettu toistaiseksi välineet, joita ei voi puhdistaa riittävästi käytön jälkeen (mm. tekstiiliset materiaalit).

Liikuntatiloissa toimiminen
– Turvavälit pitää huomioida myös tunnille jonottaessa ja pukuhuonetiloissa. Pukuhuonetiloissa tulee viettää mahdollisimman vähän aikaa ja käyttäjiä kannustetaan vaihtamaan varusteet mahdollisuuksien mukaan kotona. Myös suihkussa tulisi käydä mieluummin vasta kotona.
– Jos pukuhuoneen käyttäminen on välttämätöntä, tulethan paikalle niin, että olet vaihtanut varusteet ja poistunut pukuhuoneesta viimeistään 10 min ennen tunnin alkamista, jotta peräkkäisten tuntien osallistujat eivät kohtaa pukuhuoneissa.
– Tunneille kirjautumiseen käytettävä asiakaspääte ei vaadi ihokosketusta, vaan tunnille voi leimata itsensä sisään myös tagin reunalla tai muulla kovalla esineellä.
– Ryhmäliikuntatunnit alkavat pääsääntöisesti aina tasatunnein. Mikäli sinulla on hoidettavana jokin muu asia asiakaspalvelupisteellä, kannattaa käynti ajoittaa niin, ettei tunti ole juuri alkamassa.

Syksyn toimintaympäristö tulee olemaan poikkeuksellinen ja muutoksia ohjeistuksiin ja tarjontaan voidaan joutua tekemään hyvin lyhyellä varoitusajalla eikä liikuntatiloissa toimiminen todennäköisesti ole yhtä sujuvaa kuin aikaisemmin. Siksi toivomme kaikkien CampusSportin palveluita käyttävien varautuvan syksyyn kärsivällisellä ja yhteistyökykyisellä asenteella, jotta saamme pidettyä liikuntapalvelut auki mahdollisimman laajasti käyttäjien turvallisuudesta tinkimättä.

CS 25.8.2020