Osa CampusSportin kuntosaleista avataan 23.2.

CampusSportin kuntosaleista Educarium, Formis ja Roddis avataan käyttöön ti 23.2.2021 alkaen. Åbo Akademin päätöksellä Asan kuntosali pysyy edelleen suljettuna. Ruiskadun kuntosali voidaan avata käyttöön, mutta sen osalta käyttöaikaneuvottelut Turun ammatti-instituutin kanssa ovat kesken. Ruiskadun avaamispäivä ja aukioloajat tiedotetaan myöhemmin erikseen ja päivitetään myös tähän uutiseen. Olemme koostaneet tähän uutiseen tiedot kuntosaleilla noudettavista ohjeista ja käytänteistä. Kuntosalien käyttö poikkeaa normaalista, joten jokaisen on syytä tutustua näihin ohjeisiin huolellisesti. CampusSport pidättää oikeuden muuttaa annettuja tietoja lyhyelläkin varoitusajalla, mikäli koronavirustilanne olennaisesti muuttuu ja Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suosituksia päivitetään. CampusSportin muut toiminnot pysyvät edelleen keskeytettyinä. Sulkapallovuorot pystytään todennäköisesti avaamaan käyttöön maaliskuun alussa. Tiedotamme tästä lisää ensi viikolla.

Kuntosalien käyttö ainoastaan ajanvarauksella
Kuntosaleilla voi treenata korkeintaan 8 henkilöä samanaikaisesti. Kaikki kuntosalit ovat käytettävissä ainoastaan ajanvarauksella. Vaikka näkisit ovella, että salilla ei ole juuri sillä hetkellä kahdeksaa henkilöä, et voi mennä sisään ilman varausta.

– Ajanvaraus tapahtuu CampusSportin ajanvarausjärjestelmässä. Ajanvarausjärjestelmä löytyy CampusSportin nettisivuilta ”varaa tunti” -painikkeen kautta ja sinne kirjaudutaan korkeakoulun Haka-tunnuksilla.
– Ajanvarauksen kesto on pääsääntöisesti 1,5h, mutta osalla saleista illan viimeiset vuorot ovat kestoltaan vain 1h.
– Ajanvarauksia voi tehdä 7 vuorokaudeksi eteenpäin. Yhdellä käyttäjällä voi olla korkeintaan neljä samanaikaista varausta, minkä lisäksi täynnä oleviin vuoroihin voi tehdä yhteensä viisi jonopaikkavarausta.
– Varauksia voi tehdä vuoron alkamiseen asti ja varauksen peruminen tulee tehdä viimeistään 60 minuuttia ennen vuoron alkamista. Huomaa, että jos varaat jonopaikan, voit saada paikan vielä 60 minuuttia ennen vuoron alkamista. Jonosta varsinaisen paikan saaneita koskee sama peruutusaikaraja eli muista perua jonopaikkasi ajoissa, jos olet jo tehnyt muita suunnitelmia päivälle etkä voi seurata saatko mahdollisesti paikan.
– Normaalikäytännöstä poiketen ajanvarausta EI vahvisteta kosketusnäytöllä eli riittää, että näytät tagia ovella olevaan lukijaan. Jokaisen kuntosalikävijän tulee näyttää tagia lukijaan siitä huolimatta, vaikka menisit sisään samalla ovenavauksella toisen henkilön kanssa.
– Varatulle vuorolle voi mennä myös myöhemmin kuin vuoron virallisena alkamisaikana, jos et halua treenata koko 1,5h aikaa. On ehdottoman tärkeää, että kuntosalivuoroilta poistutaan välittömästi varatun ajan päätyttyä.
– Mikäli kuntosalille menee ilman ajanvarausta, voidaan sääntöjä rikkoneelle asiakkaalle asettaa kaksi viikkoa kestävä CampusSportin palveluiden käyttökielto. Jos sama asiakas jää uudestaan kiinni sääntöjen rikkomisesta, liikuntakäyttöoikeus peruutetaan ja CampusSportin liikuntapalveluihin tulee kolmen kuukauden osto- ja käyttökielto, jonka päätyttyä asiakas saa palveluiden käyttöoikeuden takaisin maksamalla uudestaan palveluista hinnaston mukaisesti.

Kuntosalien aukioloajat
Educarium: ma-pe 7.30-22.00, la-su 10.00-22.00
Formis: ma-su 7.00-23.00 (sisään 22.30 mennessä)
Roddis: ma-pe 6.00-23.00, la-su 8.00-23.00 (sisään 22.30 mennessä)
Ruiskatu: ma, ke, pe ja su klo 6.00-22.00 (voimassa 24.2. alkaen)

Asiakaspalveluajat
CampusSportin asiakaspalvelupiste palvelee Educariumilla ma, ke ja pe klo 15-17. Asiakaspalveluajat ovat voimassa 22.2.2021 alkaen. Mikäli olet uusi asiakas, muista käydä aktivoimassa kulunvalvontatagi asiakaspalvelupisteellä, jotta pääset kulkemaan kuntosaleille. Ohjeet liikuntakäyttöoikeuden lunastamisesta ja tageista löytyvät Info-sivulta. Educariumin ulko-ovi on lukossa, joten mikäli olet tulossa asioimaan asiakaspalvelupisteelle eikä sinulla ole vielä tagia, soita numeroon 050 327 5665 kun olet ovella, niin asiakaspalvelija tulee avaamaan oven. Kulkuohjeet Educariumille löytyvät Tilaesittelyt-sivulta.

Liikuntatilojen erityisjärjestelyt
Liikuntatiloissa noudatetaan erityisjärjestelyjä mahdollisimman turvallisen harjoittelun takaamiseksi. Mikäli näistä säännöistä ei pidetä kiinni, pahimmassa tapauksessa kuntosalit voidaan joutua sulkemaan kokonaan.
– Liikuntatiloihin saa tulla vain täysin terveenä, pienissäkin flunssaoireissa tulee jäädä kotiin.
Pukuhuoneissa, käytävillä ja muissa yleisissä tiloissa on käytettävä kasvomaskia. Maskia tulee käyttää myös liikuntasuorituksen aikana, mikäli se on mahdollista. Suosittelemme kirurgisen suunenäsuojuksen käyttöä.
– Jokaisen käyttäjän tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Käsidesipulloja on esillä kaikissa tiloissa.
– Liikuntatiloissa muistutetaan infokyltein kahden metrin turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.
– Siivousta tehostetaan ja normaalin siivouksen lisäksi henkilökunta tekee liikuntatiloissa säännöllisesti kierroksen kosketuspintojen desinfioimiseksi.
– Normaalikäytännön mukaisesti jokaisen käyttäjän tulee puhdistaa käyttämänsä laitteet ja välineet heti harjoittelun jälkeen suihkepullon ja paperipyyhkeiden avulla. Puhdistusvälineiden määrää liikuntatiloissa lisätään.
– Saleilta on poistettu väliaikaisesti välineet, joita ei voi puhdistaa riittävästi käytön jälkeen (mm. tekstiiliset materiaalit).
– Liikuntatilojen valvontaa tehostetaan ja liikuntatilavalvoja puuttuu aktiivisesti havaitsemiinsa epäkohtiin (mm. laitteiden puhdistamisen laiminlyönti) kuntosaleilla.
– Lämmittely ja loppuvenyttely kannustetaan tekemään muualla kuin kuntosalilla, jotta salien ruuhkaisuutta saadaan purettua.
– Pukuhuonetiloissa tulee viettää mahdollisimman vähän aikaa ja käyttäjiä kannustetaan vaihtamaan varusteet mahdollisuuksien mukaan kotona. Myös suihkussa tulisi käydä mieluummin vasta kotona.
– Mikäli saat koronatestistä positiivisen testituloksen ja olet liikkunut CampusSportin liikuntatiloissa altistusaikana, muista kertoa tartuntatautiviranomaiselle mahdollisimman tarkasti kaikki kellonajat, jolloin olet ollut CampusSportin tiloissa. Omat menneet ajanvaraukset pääsee tarkastamaan Avoinna24-varaussivustolta kohdasta omat sivut -> omat ajanvaraukset.

CS 19.2.2021