Tilannepäivitystä koronatilannetta koskien

CampusSportin tiloissa on ollut viime viikon (vko 41) alussa yhtä yksittäistä tuntia koskeva mahdollinen korona-altistustilanne. Tästä on tiedotettu sähköpostitse tunnin osallistujia. Tartuntatautiviranomaisen ohjeistuksen mukaisesti jatkossakin vastaavissa tilanteissa tiedotus tapahtuu vain asianosaisille sähköpostitse. Altistustapauksissa kontaktoinnin hoitaa tartuntatautiviranomainen, joka ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti. Mikäli todennettu altistustilanne koskisi laajemmin CampusSportin tiloja ja palveluita, eikä kyse olisi vain mahdollisesta altistuksesta, tiedotettaisiin toimenpiteistä ja toimintaan tehtävistä muutoksista virallisissa tiedotuskanavissamme.

Olemme käyneet tartuntatautiviranomaisen kanssa läpi ke 14.10.2020 CampusSportin toimintaa tilojen koon ja asiakasmäärien näkökulmasta ja tartuntatautiviranomainen on todennut, että liikuntatoimintaa voidaan jatkaa nykyisin järjestelyin, kunhan kaikki osallistujat noudattavat erityistä huolellisuutta.

Korostamme entisestään maskin käyttämisen tärkeyttä aula-, käytävä- ja pukuhuonetiloissa. Aiemman suosituksen lisäksi toivomme maskeja käytettävän myös välineitä noudettaessa ja palauttaessa eli ainoastaan liikuntasuorituksen aikana ollaan ilman maskia. Oman harkinnan mukaan maskia voi käyttää myös tunnin aikana, jos tunnin rauhallinen luonne sen mahdollistaa.

Tartuntatautiviranomaisen antaman ohjeistuksen mukaisesti ohjatuilla tunneilla osallistujien suositellaan painavan mieleen tai kirjaavan muistiin missä kohtaa salia on ollut (oikea/vasen reuna, etu-/takaosa), jotta mahdollisessa jäljitystilanteessa viranomaisen työ helpottuu. Paikkojen vaihtamista tunnin aikana on syytä välttää, mistä on muistutettu myös ohjaajia. Jos saat positiivisen koronatestituloksen, muistathan kertoa tartuntatautiviranomaisille mahdollisimman nopeasti ja yksityiskohtaisesti kaikki ajankohdat, jolloin olet ollut CampusSportin tiloissa.

Seuraamme tarkasti päivittyviä alueellisia viranomaisohjeistuksia ja teemme niihin perustuen mahdolliset muutokset toimintaan. Vielä toistaiseksi CampusSportin toiminta jatkuu kuitenkin ennallaan. Emme voi liikaa korostaa yksilön vastuuta tässä tilanteessa eli vetoamme kaikkia noudattamaan aiemmin annettuja ohjeistuksia sekä maskisuositusta.

CS 16.10.2020