Hyppää sisältöön

Vastauksia syksyn 2022 palautteisiin

Toteutimme loppuvuodesta 2022 palautekyselyn, johon tuli yhteensä noin 150 vastausta. Kiitos kaikille vastanneille! CampusSportin palveluiden yleisarvosanan keskiarvoksi muodostui 4,19 (asteikolla 1–5). Olemme jo tehneet joitain toimenpiteitä annetun palautteen perusteella. Olemme mm. jälleen huomauttaneet siivousfirmoja siivouksen laadusta, muistuttaneet ohjaajia siitä, että on tarpeen ohjeistaa joka kerralla mm. tarvittavista välineistä ja niiden palauttamisesta sekä käyneet henkilökohtaisesti keskustelua niiden ohjaajien kanssa, joiden tunteihin liittyen annettiin kehitysehdotuksia.

Lisäksi aiempien palautekyselyiden tapaan olemme vastanneet osaan avoimiin kysymyksiin tulleista palautteista. Otamme mielellämme vastaan palautetta palveluista myös kauden aikana. Voit antaa meille palautetta esimerkiksi sähköpostitse info@www.campussport.fi tai liikuntapaikkojen palautelaatikoiden kautta.

Olisiko kuntosaleille mahdollista saada esim kerran kuukaudessa paikalle joku CampusSportin edustaja, jolta voisi kysyä tarvittaessa neuvoja laitteiden käyttöön? Kävin nyt syksyllä Aurumin kuntosalin alkeiskurssin, mutta valitettavasti se(-kään) ei vielä murtanut henkisiä ja aikataulullisia haasteitani säännöllisen kuntosalilla käymisen aloittamiseksi. Minua lähinnä ovat yo-kylän ja Educariumin kuntosalit.
Hyviä uutisia: tällainen palvelu on jo olemassa. CampusSport tarjoaa kaikilla kuntosaleillaan kuntosalineuvontaa kerran viikossa. Neuvonta sisältyy liikuntamaksuun. Palvelun käyttö ei vaadi ajanvarausta, vaan voit aina neuvonta-aikana pyytää apua paikalla olevalta ohjaajalta. Voit kysyä esimerkiksi laitteiden käytöstä ja liikkeiden suoritustekniikasta. Ohjaajan tunnistat punaisesta CampusSportin t-paidasta. Kuntosalineuvonta-ajat löytyvät Kuntosalit-sivulta.

Olen kuullut kuntosalien olevan vanhanaikaisia ja ruuhkaisia, joten en ole kokeillut.
Aurumin ja Tyyssijan kuntosalit on avattu viimeisen 1,5 vuoden sisällä uudisrakennuksiin, ja suurin osa välineistöstä on hankittu niihin uutena. Kannattaa siis käydä itse tutustumassa paikan päällä ja muodostaa oma mielipide. Kuntosaleilla saattaa olla lukukausien alkupuolella ruuhkaa, mutta tilanne yleensä tasaantuu ajan mittaan. Lisäksi viikonpäivä ja kellonaika vaikuttavat paljon salin ruuhkaisuuteen. Eniten ruuhkaa on klo 16–20 välisenä aikana, jonka lisäksi alkuviikko on huomattavasti loppuviikkoa suositumpi aika treenata.

Paljon ruuhkaa kuntosaleilla aina kun olisi itselle sopiva aika mennä. Olisi tosi hienoa saada isompi sali keskustan alueelle.
CampusSportin budjetti on rajallinen. Uusi kuntosali lisäisi kuluja ja siten pakottaisi meidät korottamaan liikuntamaksuja. Haluamme säilyttää liikuntamaksun hintatason edullisena. Viimeisen parin vuoden sisään tehtyjen kuntosali-investointien jälkeen näköpiirissä ei ole uusia kuntosaleja. Seuraava kehityskohde, johon yritämme saada korkeakouluilta rahoitusta, on suuremman ja tarkoituksenmukaisemman ryhmäliikuntatilan saaminen Sport Sirkan tilalle.

Olisi kiva, jos hankkisitte Aurumille hiihtolaitteen ja juoksumaton, jossa käyttäjä itse tuottaa vauhdin (ei tarvitsisi painella nappeja vauhdin lisäämiseksi / vähentämiseksi). 24/7 auki oleva kuntosali olisi kiva.
Molemmat toivotut laitteet löytyvät Tyyssijan kuntosalilta (SkiErg2-hiihtolaite ja toiminnallinen juoksumatto HiitMill). Ainakaan lähitulevaisuuden suunnitelmissa ei ole hankkia vastaavia laitteita Aurumille. CampusSport haluaa edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia, mihin kuuluu olennaisena osana uni. Koska palvelut on suunnattu vain korkeakouluyhteisölle, lähtökohtaolettamuksena on, että päivisin opiskellaan ja tehdään töitä ja öisin nukutaan.

Tyyssijan kuntosali on kammottava. Liukas lattia eikä seiniä (eli vain ikkunat), mitä oikein ajattelitte? Haluatteko, että ihmiset loukkaavat itsensä? Miksi seiniä ei ole? Tiedättekö kuinka epämiellyttävää on, että ihmiset voivat katsoa ulkopuolelta sisälle? Naisena se voi olla jopa hengenvaarallista. Kuntosalissa on hirveästi muitakin ongelmia mm. järjestyksen osalta. Mutta liukkaan lattian ja puuttuvien seinien takia olen vakuuttunut, että kuntosalin on tarkoitus olla epämiellyttävä ja vaarallinen, joten varmaan välineetkin on sijoiteltu tietoisena valintana idioottimaisesti. Rehellisyyden nimissä en ole koskaan ollut huonommin suunnitellulla kuntosalilla.
Lasiseinät ja kuntosalin lattiamateriaali ovat arkkitehdin ja rakennuttajan valintoja. Olemme yrittäneet vaikuttaa niihin suunnitteluvaiheessa, mutta muutoksia ei tehty. Ikkunoiden minkäänlainen teippaaminen ei ole sallittua, joten emme ole saaneet asennuttaa ikkunoihin edes omalla kustannuksellamme näköesteinä toimivia teippauksia. Kuntosalin järjestyksen on suunnittelut tarjouskilpailun voittanut laitteiden toimittaja. Meille saa antaa muutosehdotuksia, miten kuntosalin järjestystä pitäisi muuttaa.

Tunnille ilmoittautuminen on hieman hassu, että vaaditaan olla 10 vaille ennen tuntia tehnyt ilmoittautumisen, muuten ei tunnille ole asiaa. Eli vaikka olisi tilaa, ei sinne saa mennä jos ei noudata tuota sääntöä. Ymmärrän hyvin, että ei ole hyvä mennäkään kesken kaiken tunneille, mutta jos ennen sen alkua kuitenkin olisi tulossa ja tilaa on, niin miksi ei sinne sitten pääse mukaan. Varmasti sellaisilla tunneilla joissa on jonoa tämä on hyvä ratkaisu, mutta niille tunneille joissa on tilaa juuri silloin niin onhan se haaskausta ettei tunnin käyttöastetta voida nostaa ja lisätä liikuntaan osallistumista, joka käsittääkseni on se pääasia. Voihan olla että ohjaajakin on myöhässä joskus esim. vaikka jotain odottamatonta tapahtuu matkalla, tehdäänkö silloin niin ettei ohjaaja pääse tunnille mukaan? Jokin maalaisjärki olisi hyvä tässä olla eli mitä haittaa on vaikka joku tulisi mukaan vielä minuuttia vaille aloitusta tai ei se maailmaa minusta kaada vaikka tulisi vielä muutamaa minuuttia ylikin ja paikalla oleva Campussportin henkilökunta voi lisätä ilmoittautumisen. Hieman enemmän joustavuutta!
Liikuntavuoroilla saliin pääsee vielä 1–10 minuuttia ennen tunnin alkamista, jos tilaa on ja jos asiakaspalvelutyöntekijä arvioi, että asiakas ehtii vaihtaa vaatteet ja hakea välineet. Käytettävät välineet pitää olla haettuna ennen tunnin alkamista. Esimerkiksi Educariumin välinetunneilla osallistujamäärä voi olla niin suuri, että välineiden hakemiseen menee useampi minuutti. Myöhässä tulevat asiakkaat häiritsevät ohjaajan työskentelyä ja muita asiakkaita, ja on pahimmillaan turvallisuusriski lähteä pujottelemaan osallistujien sekaan, joten myöhässä saapuneita ei voida päästää liikuntasaliin.

Olisiko mahdollista 1–2 liikuntatuntia viikossa striimata myös etänä?
Valitettavasti nykyiset liikuntatilamme eivät mahdollista tätä, koska niihin ei pysty asentamaan kuvauskalustoa, joka voisi olla kiinteästi paikoillaan.

Kaipaisin joskus myös jo kolmelta tai 15:15 alkavia ryhmäliikuntatunteja. Ainakin joitakin vuosia sitten Hiit oli klo 15:15-15:45, joka oli todella kiva ajankohta! Varsinkin kun itse tulee töihin jo seitsemän aikoihin, niin päivästä tulee melko pitkä, jos jää odottelemaan myöhäisempiä ryhmäliikuntatunteja (menen töistä suoraan tunnille).
Sport Sirkassa ohjatut tunnit alkavat kaikkina arkipäivinä viimeistään klo 15. Lisäsimme tälle keväälle myös klo 14 alkavan tunnin (Body tiistaisin klo 14.00–14.50). Tuolle tunnille mahtuisi huomattavasti nykyistä enemmänkin osallistujia, joten jos klo 14 alkavia tunteja halutaan tarjontaan jatkossakin, kannattaa niille nyt osallistua, jotta tiedämme niille olevan todellista kysyntää. Educariumin sali on CampusSportin käytössä ainoastaan iltaisin ja viikonloppuisin, koska OKL:llä (opettajakoulutus) on päivisin salin käyttöön etuoikeus.

Ryhmäliikuntatunneissa parasta on ollut tuntien monipuolisuus. Olenkin huolestunut siitä, että ryhmäliikuntatunteja on suunniteltu supistettavaksi keväälle, ja esimerkiksi sellaiset tunnit, joille ei osallistu niin paljon ihmisiä, ovat vaarassa pudota kokonaan valikoimasta. On minusta erittäin surullista, että campussport supistaa valikoimaansa vain sen perusteella, kuinka paljon ihmisiä tunneilla käy.
Tuntitarjontaa ei supistettu keväälle, vaan lisättiin. Kysyntä tunneille on niin kovaa, ettei meidän ole mahdollista pitää isossa salissa sellaisten lajien tunteja, joihin osallistuu jatkuvasti vain kourallinen ihmisiä, vaan meidän on vaihdettava tilalle suositumpi tunti. Haluamme tarjota monipuolisesti liikuntaa, mutta meidän on myös pakko huomioida se, ettei tiloissa ole tarpeetonta tyhjäkäyttöä. Tarkoituksena on, että mahdollisimman moni pääsee liikkumaan.

Suurin osa ohjatuista ryhmäliikunnoista oikein kivoja ja ohjaajat hyviä! Toiveena kuitenkin olisi, että mikäli tunnille tulee sijainen vetämään sen, tulisi siitä mahdollisesti ilmoitus tai edes merkintä CampusSportin tuntien ajanvaraukseen.
Olemme noin vuoden ajan tiedottaneet kaikista tuntimuutoksista (sisältäen ohjaajamuutokset) nettisivujemme uutisosiossa viikkokohtaisessa uutisessa. Muutoksista tiedottaminen on epäselvyyksien välttämiseksi keskitetty tietoisesti yhteen paikkaan.

Enemmän Jodeliin tietoja muutoksista.
CampusSport ei käytä Jodelia tiedotus- tai viestintäkanavana. Olemme tietoisia Jodelin @campussport-kanavan olemassaolosta ja saatamme lukea sitä satunnaisesti, mutta emme tiedota siellä asioista eikä se toimi virallisena palautekanavana. Palautteet kannattaa aina lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@www.campussport.fi tai kertoa suullisesti henkilökunnallemme.

CS 17.2.2023