Vastauksia syksyn palautteisiin

Toteutimme loppuvuodesta 2018 palautekyselyn, johon tuli yhteensä reilut 300 vastausta. Kiitos kaikille vastanneille! Vastaajat antoivat CampusSportin palveluiden yleisarvosanaksi 4,20 (asteikko 1-5). Olemme lukeneet läpi kaikki annetut palautteet ja pyrimme puuttumaan mahdollisiin epäkohtiin ja kehitämme toimintaamme niiden pohjalta. Aiempien kyselyiden tapaan haluamme vastata julkisesti osaan palautteista. Seuraava laajempi palautekysely toteutetaan kevätkauden lopulla, mutta otamme mielellämme jatkuvasti vastaan palautetta joko sähköpostitse info@campussport.fi tai liikuntapaikkojen palautelaatikoiden kautta.

Äkilliset tuntien lopettamiset vähäisen kävijämäärän vuoksi hämmentävät. Onko niin, että koko palettia ei ole suunniteltu huomioimaan erilaisten tuntien suosiota ja siten varaamaan enemmän tilaa lukujärjestyksessä suositummille ja maltillisesti vähemmän kiinnostaville?
Käyttöehdoissamme on mainittu, että CampusSportilla on oikeus muuttaa tuntitarjontaa väliaikaisesti tai pysyvästi. Kustannusmallissamme on mahdotonta järjestää tunteja muutaman hengen ryhmille. Haluamme kuitenkin jatkuvasti uudistua ja testata, olisiko jostain uudesta lajista Pumpin tai Biken kaltaiseksi hitiksi. Suosituimpia tunteja (Pumppi, Bike) järjestetään jo nyt käytännössä päivittäin emmekä näe järkeväksi lisätä näiden tuntien määrää muiden tuntien poistamisen varjolla.

Kaipaan Edulle parempia tanssitunteja.
Mikäli tarkoitat “paremmilla” tanssitunneilla koreografisempia ja haastavampia tunteja, niin ne on tietoisesti keskitetty Sport Sirkkaan, jossa käytössä on peilit.

Toivoisin ryhmäliikuntatunteja enemmän klo 15-16 aikaan.
Tarjoamme joka arkipäivä ryhmäliikuntatunteja Sport Sirkassa klo 14 alkaen. Educariumin liikuntasali on torstaita lukuun ottamatta OKL:n käytössä klo 16-17 asti, mistä johtuen emme pysty järjestämään siellä alkuiltapäivän tunteja.

Miksi sport sirkan tanssitunnit ovat niin aikaisin, lukkarin surkeimmilla paikoilla? Miten olisi jos sirkkaa pyhitettäisiin jatkossa enemmän tanssitarkoitukseen ja tunteja joilla ei oikeasti ole niin väliä missä ne pidetään, pidettäisiin jossain muualla?
Liikunta-aikataulun rakentaminen on haastava palapeli, koska osa ohjaajista on käytettävissä vain rajattuina aikoina eivätkä kaikki liikuntatilat ole CampusSportin käytössä 24/7. Ei ole tietoinen valinta, että tanssitunnit ovat aikaisina kellonaikoina, vaan se johtuu siitä, että tanssinohjaajat ovat olleet käytettävissä silloin. Mitä tulee Sirkan pyhittämiseen enemmän tanssitarkoitukseen, niin tarkoituksemme ei ole profiloitua tanssistudioksi, vaan CampusSportin tavoitteena on tarjota monipuolisesti erilaisia lajeja. Meillä ei ole mitään muuta tilaa, johon nämä ”muut lajit” sijoitettaisiin, jos tanssitunteja lisättäisiin merkittävästi nykyisestä.

Harmi, että Ruiskatu poistui, eikä korvaavia tiloja oikein ole saatu. Etenkin oma allas olisi huikea lisä tarjontaan. Pari tuntia caribialla ei oikeen korvaa tuota menetystä.
Olemme tehneet laajan kartoituksen Turussa sijaitsevista uima-altaista ja Caribia oli ainut potentiaalinen vaihtoehto. Caribian allasaika on niin kallista, että emme valitettavasti pysty tarjoamaan nykyistä enempää vesiliikuntaa, mikäli se halutaan säilyttää lisämaksuttomana palveluna. Oma uima-allas on korkeiden kustannusten vuoksi poissuljettu vaihtoehto. Tiesithän, että CampusSportin jäsenet pääsevät uimaan tarjoushinnalla kampusalueella sijaitsevaan Turun uimahalliin?

Olisi parempi, jos monen pienen salin sijasta, olisi yksi suurempi kunnollinen sali lähellä yliopistoa.
CampusSportin liikuntatiloissa tulee tapahtumaan muutoksia vuosien 2020-2021 tietämillä, jolloin kuntosalitoimintaa tullaan keskittämään. Tiedotamme tilamuutoksista heti kun meillä on lupa siihen.

Sport Sirkan salin valaistusta voisi vähän kehittää, että salissa olisi mahdollista saada myös hämärämpi valaistus (tämä parantaisi fiilistä sekä rauhallisilla tunneilla sekä spinningissä).
Sport Sirkassa on mahdollista himmentää valoja. Esitäthän toiveesi suoraan käymäsi tunnin ohjaajalle, jotta hän voi huomioida asian parhaansa mukaan.

SportSirkan naisten pukuhuoneessa on aivan hirveä viemärin haju, joka tulisi korjata.
Olemme olleet tästä asiasta yhteydessä talon huoltoyhtiöön lähes viikoittain kesästä lähtien. Viemäreihin on tehty korjauksia huoltoyhtiön toimesta, jolloin ongelma on poistunut joksikin aikaa, mutta taas myöhemmin palannut. Ongelma on siis tiedossa ja teemme parhaamme, jotta saamme sen kokonaan poistettua.

Educariumissa naisten pukutilat ovat melko ahtaat käyttäjien suureen määrään nähden. Ruuhkaa syntyy usein myös, koska seuraava ryhmä alkaa joko heti edellisen päätyttyä tai välissä on max 10 min tauko, ja juuri päättyneen ja seuraavaksi alkavan ryhmän osallistujat ovat pukutiloissa samaan aikaan. Voisiko taukoa eri liikuntaryhmien välillä pidentää?
Mikäli taukoja tuntien välissä pidennettäisiin, tarkoittaisi se sitä, että joka päivä järjestettäisiin yksi tunti nykyistä vähemmän. Se ei ole mahdollista, koska liikuntamaksun maksaneiden määrä on niin suuri, että haluamme tarjota päivittäin mahdollisimman monta tuntia ja liikkumismahdollisuuden mahdollisimman monelle henkilölle. Suosittelemme tulemaan paikalle liikuntatiloihin 15-20 minuuttia ennen tunnin alkamista. Tällöin vaatteet ehtii vaihtaa ennen kuin edellisen tunnin osallistujat tulevat pukutiloihin – lisäksi välineet ehtii hakea hyvissä ajoin ennen tunnin alkua, jos siirtyy saliin heti edellisen ryhmän lopetettua. Haluamme tässä samassa yhteydessä muistuttaa, että Educariumilla on kolmas naisten pukuhuone, joka sijaitsee pukuhuonekäytävän päässä. Tämä pukuhuone on usein muita pukuhuoneita tyhjempi.

Peilit Edun ryhmäliikuntasaliin olisi hyvä! Esimerkiksi pumpissa on hyvä päästä seuraan peilistä liikeratoja.
Valitettavasti Educariumille ei voida asentaa peilejä, koska salia käytetään myös palloiluun.

Edulla on harmillista, jos samaan aikaan ns. rauhoittavan tunnin aikana viereisessä jumppasalissa järjestetään vauhdikkaita tunteja, joiden äänet kantautuvat toisen salin puolelle.
Olemme pyrkineet huomioimaan tämän aiempaa paremmin kuluvalla kevätlukukaudella. Joskus päällekkäisyyksiä on kuitenkin mahdotonta välttää ohjaajien aikatauluista johtuen.

Aloittelija-ystävällisiä tunteja pitäisi olla pitkin viikkoa, mielellään joka päivä, siten että aloitteleva liikkuja voi rakentaa niistä tasapainoisen, 1-3 kertaa viikossa liikunta-aikataulun. Tasaisesti tiputellen tulevat liikuntakerrat olisivat hyödyllisempiä kuin parina peräkkäisenä iltana olevat liikuntakerrat ja sitten koko viikon möhöttäminen.
Liikuntakalenterissa on aloittelijoille sopivia tunteja lähes jokaisena viikonpäivänä. Aloittelijoille sopivat tunnit on listattu nettisivujemme aloita liikunta -osioon.

Olisi kiva, jos olisi jokin tunti tai vastaava, jossa voisi tutustua ihmisiin. Minulla ei ole ketään liikuntaa harrastavia kavereita enkä usko olevani ainoa, niin olisi kiva saada sellaisia.
Lainaamme vastauksessamme erästä asiakaspalautetta kuluneelta syksyltä: ”Parkour ja futsal ovat molemmat todella hauskoja ja innostavat tällaista laiskaakin liikkumaan juuri hauskuudellaan. Tärkeä osuus on myös tuntien sosiaalisuudella (verrattuna esim. jumppatunteihin) ja hyvillä vetäjillä. Nämä todella piristävät masentuneen mieltä ja näiden takia tulee liikuttua hikeen asti ihan huomaamatta! Tosi iso merkitys on esimerkiksi sillä, että näissä ryhmissä oppii tuntemaan ihmisiä nimeltä, koska vetäjät pitävät siitä huolen.”

Onko kuntosaleista jotain videoita vaikka Youtubessa? Minulla on jotenkin suuri kynnys lähteä sinne, kun en tiedä laitteista juuri mitään. Jonkun infovideon jälkeen voisin ehkä uskoa, että niillä on kiva treenata ja tietäisin, millä salilla on mitäkin. Onhan kunkin salin laitteet sivuilla lueteltu, mutta ei niiden nimet itselleni mitään kerro.
Työharjoittelijamme on tehnyt syksyllä 2016 videot silloisista kuntosaleista ja kyseiset videot löytyvät YouTubesta: https://www.youtube.com/channel/UClsl3qk5BZLFgA7XBxkNI3Q. Huomioithan kuitenkin, että kuntosaleille on tehty tuon jälkeen uudistuksia ja videoilla esitetyt mielipiteet ovat henkilön omia eli ne eivät edusta CampusSportin virallista kantaa. Suosittelemme hyödyntämään kuntosaliohjauksia, joita järjestetään kerran viikossa jokaisella kuntosalilla – ohjaajat kertovat mielellään välineistä ja siitä, miten ja mihin niitä käytetään. Kuntosaliohjausten ajat löydät täältä: https://www.campussport.fi/fi/aloita-liikunta/

Lakatkaa jakamasta ilmaista kamaa, keskittykää laadukkaaseen palveluun ja internet-markkinointiin. Myös suosittelen palkkaamaan hyväkuntoisia jumpanohjaajia. Satujumppaan pääsee Turun kaupungin järjestämänä.
CampusSport pyrkii tavoittamaan erityisesti sellaisia henkilöitä, jotka eivät ole tottuneet harrastamaan liikuntaa. Internet-markkinointi on hyvä keino levittää tietoutta liikuntapalveluista, mutta se ei yksistään riitä. Lukukausien alussa jaettavat markkinointituotteet on valittu niin, että niistä on oikeasti saajilleen hyötyä (heijastin, juomapullo) ja tuotteisiin käytettävä rahamäärä on minimaalinen osuus vuosibudjetista eikä sillä siten ole minkäänlaista vaikutusta toiminnan laatuun. CampusSportilla on tietyt kriteerit palkkaamilleen ohjaajille ja haluaisimme muistuttaa, että ohjaajat eivät ole tekemässä tunneilla omaa treeniään, vaan ohjaamassa asiakkaita. Mikäli ohjaaja ei tee koko sarjaa mukana, se ei tarkoita sitä, että kunto loppuisi kesken, vaan ohjaaja keskittyy asiakkaisiin ja liikkeiden turvalliseen suorittamiseen. CampusSportin tarjonnassa on yli 100 viikkotuntia, joten kannattaa kokeilla rohkeasti eri vaihtoehtoja, jotta löytää itselleen sopivimman lajin ja ohjaajan.