Gymmen stängs och badmintonturerna avbryts f.o.m. 19.3

CampusSports gym stängs och badmintonturerna avbryts tillsvidare f.o.m. den 19.3. Orsaken till det här är det coronakluster bland Åbo högskolestuderande som har upptäckts.

De individuella tjänsterna (massagen, näringsrådgivningen, PT-tjänsterna) är fortfarande tillgängliga, men att notera är att PT-tjänsterna endast kan hållas utomhus. Online-timmarna fortsätter normalt.

I enlighet med våra användarvillkor görs inga penningåterbetalningar av motionsavgifter. Om tidsbestämda kompensationer bestäms skilt då vi vet hur lång stängningstiden blir.

Åbo stad har informerat att en coronapositiv person har vistats på Educariums gym den 11.3.2021. Smittoskyddsmyndigheterna har inte varit i kontakt med oss, således vet vi inte vilket klockslag, som utsättningssituationen har skett. Alla, som den 11.3. har varit på Educariums gym rekommenderas att bli i frivillig karantän samt att vid behov söka sig till coronatest. Vi skickar per email Åbo stads meddelande åt alla som varit i Educariums gym den 11.3.

Vi önskar att smittoskyddsmyndigheterna är i kontakt med oss snarast möjligt så att vi får reda på den exakta utsättningstiden och kan hjälpa myndigheterna med att informera de berörda.

Åbo stads meddelande om coronasmittan bland högskolestuderande (på engelska): https://www.turku.fi/en/news/2021-03-18_over-70-coronavirus-infections-detected-among-international-students-higher

CS 18.3.2021