Vastauksia syksyn 2024 palautteisiin
Toteutimme loppuvuodesta 2024 palautekyselyn, johon tuli yhteensä noin 140 vastausta. Kiitos kaikille vastanneille! CampusSportin palveluille annetun yleisarvosanan keskiarvo oli 4,24 (asteikolla 1–5). Otamme mielellämme vastaan palautetta palveluista myös kauden aikana. Voit antaa meille palautetta esimerkiksi nettisivujemme palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse info@campussport.fi.
Roddiksella on huono käsipainovalikoima, jos haluaa käyttää 10–20 kilon välille osuvia painoja.
Kuntosalien tilat ja välineisiin käytettävissä oleva budjetti ovat rajallisia. Tämän takia ei ole mahdollista eikä edes tarkoituksenmukaista, että saatavilla olisi kaiken kokoisia käsipainoja. Lähtökohtaisesti hankinnat on tehty niin, että 1–10 kg välillä käsipainot löytyy 1 kg:n välein, 10–30 kg välillä 2,5 kg:n välein ja 35–50 kg välillä noin 5 kg:n välein. Roddikselle on juuri tilattu uudet 11 kg:n käsipainot hajonneiden käsipainojen tilalle.
Voisiko kuntosalille x saada laitteen y?
Kun kuntosaleille tehdään väline- ja laitehankintoja, mietitään aina kokonaisuutta eli CampusSportin kaikkia viittä kuntosalia ja niiden varustelua. Jokaiselle salille ei ole mahdollista hankkia kaikkea, mutta viiden kuntosalin kokonaisuus kattaa ison osan kuntosaliharjoittelun tarpeista.
Onko mahdollista saada lisää sulkapallovuoroja Educariumille arkisin klo 17 jälkeen?
Valitettavasti tämä ei ole mahdollista. Kysyntä liikuntapalveluille on kaikkein suurinta arkisin klo 16–20 välillä, joten Educariumilla halutaan tarjota tuolloin lajeja, joihin voidaan ottaa isompi osallistujamäärä kuin sulkapalloon.
Iskeri pitäisi saada käyttöön myös viikonloppuisin, koska se on ainoa paikka jossa voi pelata pöytätennistä.
CampusSportin vuokrasopimus Iskeriin kattaa ainoastaan arkipäivät, koska Iskerin omistaja käyttää viikonloppuisin tilaa omaan toimintaansa. Iskerin omistajalta voi kuitenkin tiedustella salin yksittäisvarauksia (hinta 40 € / tunti): janne.ollila@gmail.com tai puh. 040 763 6961.
Ryhmäliikuntatunteja voisi olla enemmän Educariumilla ja Iskerillä. Tuntuu olevan monille helpommin saavutettavampi paikka kuin Sport Sirkka.
CampusSportin palvelutarjontaan kuuluu myös palloiluvuorot, jotka tarvitsevat korkeaa tilaa Educariumilla tai Iskerissä, kun taas Sport Sirkka soveltuu ainoastaan ryhmäliikuntaan. Lisäksi Sport Sirkan olosuhteet ja varustelu ovat muutenkin tiettyihin lajeihin paremmin soveltuvia kuin muissa liikuntatiloissa.
Harmi, ettei esim. pilatesta saada järjestettyä niin että kaikki halukkaat pääsisivät mukaan (sirkka tilana vs. esim educariumin liikuntasali). Tuntuu myös siltä, että useita tunteja on aikaistettu alkamaan jopa klo 14, mikä on melko aikainen ajankohta ainakin henkilökuntaan kuuluvalle.
Pilates- ja joogatunteja on joskus kokeiltu järjestää myös Educariumilla, mutta palaute niin asiakkailta kuin ohjaajilta on ollut enimmäkseen sellaista, että Sport Sirkan tilan intiimiys ja siellä käytettävissä olevat välineet puoltavat näiden tuntien järjestämistä Sport Sirkassa.
CampusSport tarjoaa viikoittain yli 100 tuntia liikuntaa ja ohjaajina työskentelee noin 40 henkilöä. Lisäksi osa tunneista voidaan järjestää vain tietyssä liikuntatilassa. Liikunta-aikataulun kasaaminen on siten melkoista palapeliä, joten osa tunneista joudutaan järjestämään alkuiltapäivästä, jotta voimme vastata kysyntään ja tarjota useampia viikkotunteja.
Campussport on mielestäni kiva paikka ja olen käynyt siellä vuosia, mutta mielestäni siellä ”holhotaan” turhan paljon uusia kävijöitä. Ohjelmista pelätään tehdä rankkoja ja ohjeita selitellään pitkästi joka tunnilla, ei vain syksyn ja kevään ensimmäisillä kerroilla, jolloin se onkin toki tarpeen. Ajattelisin, että nimenomaan nuorille opiskelijoille suunnatulla Campussportilla ei tarvitsisi mennä aloittelijoiden ehdoilla ja olettaa ihmisten kuntotason olevan heikko, vaan yksinkertaisesti menetellä niin, että ohjelma voi olla tietynlainen (rankkakin), mutta aloittelijat pitävät sitten vain omia taukoja tekemisen keskellä. Aikuiset ihmiset osaavat kyllä tauottaa tekemistään, ja näinhän homma toimii kaikissa muissakin liikuntakeskuksissa. Kurjempi tilanne on se, jos tunti on liian kevyt – silloin se sopii kyllä aloittelijoille, mutta kokeneemmat kävijät jäävät täysin huomiotta ja heitäkin kyllä riittää.
CampusSportin rooli korkeakoulujen tuottamana liikuntapalveluna ei ole suoraan verrannollinen liikuntakeskuksiin. CampusSportin tehtävänä on ennen kaikkea tukea työ- ja opiskelukykyä. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni korkeakouluyhteisöön kuuluva saisi liikunnan osaksi arkeaan, ja siksi kiinnitämme erityishuomioita käytäntöihin, jotka helpottavat liikuntaharrastuksen aloittamista. Haluamme, että toimintaan voi tulla mukaan myös kesken kauden ja että uusia lajeja voi testata vaikka joka viikko. Ohjaajamme toimivat täysin heille annetun ohjeistuksen mukaisesti, kun he käyvät läpi ohjeita ja käytäntöjä viikoittain, eivätkä oleta, että ne ovat jo kaikilla tiedossa.
CampusSportin palvelut on tarkoitettu koko korkeakouluyhteisölle eli sekä opiskelijoille että henkilökunnalle. Myös opiskelijoiden joukko on moninainen ja ikäjakauma on laaja, vaikka ikä ei välttämättä määrittelekään sitä, kuinka intensiivistä tai vauhdikasta liikuntaa toivoo. On tietoinen valinta, että palvelutarjonnassamme on monenlaisia tunteja, joiden vaativuustasot vaihtelevat. Liikuntavuoroillamme on käytössä tuntikategorioittain määritellyt tasot 1–3, joiden tarkoituksena on auttaa arvioimaan sitä, kuinka vaativa tunti on kyseessä. Kovempaa treeniä toivoville suosittelemme ensisijaisesti tason 3 tunteja. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että myös tason 1–2 tunteja voi skaalata itselleen mieleisemmäksi esimerkiksi tekemällä enemmän toistoja tai käyttämällä lisäpainoja. Myös ohjaajalta voi pyytää vaihtoehtoisia liikkeitä, jotka haastavat enemmän.
Miksi kaikille tunneille (esim. tiistain barre) ei voi varata jonopaikkoja?
Kaikille liikuntavuoroille, joihin voi varata paikan, on tarjolla myös jonopaikkoja. Jonopaikkoja on kuitenkin varattavissa ajanvarausjärjestelmässä vain rajallinen määrä, joten jos jonopaikan varaaminen ei ole mahdollista, myös jonopaikat ovat täynnä.
Olisiko mahdollista vähän porrastaa educariumin liikuntavuoroja? Pukkarit ovat usein aivan täynnä.
Olemme jo porrastaneet liikuntavuoroja niin, että Educariumin liikuntasalin ja voimistelusalin vuorot eivät ala samanaikaisesti. Mikäli tässä tarkoitettiin sitä, että Educariumin liikuntasalin ryhmät eivät kohtaisi toisiaan, niin se ei valitettavasti ole mahdollista. Kysyntä liikuntapalveluille on tällä hetkellä niin suurta, ettei porrastamiseen valitettavasti ole mahdollisuutta, jotta liikuntasalit saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön. Oma saapuminen on hyvä ajoittaa niin, että on valmis siirtymään liikuntasaliin 10 minuuttia ennen vuoron alkamista, jolloin edellinen vuoro päättyy. Tämä edesauttaa sitä, etteivät pukuhuoneet ruuhkaudu, kun ryhmät eivät kohtaa pukuhuoneissa.
Educariumin perimmäisen pukkarin muututtua unisex-pukuhuoneeksi, ei naisihmiselle (ilmeisestikään) ole enää käytössä isompaa kolikkopantilla lukittavaa lokeroa, jonne voisi jättää isomman kassin säilöön kuntosalitreenin ajaksi.
Unisex-pukuhuone tarkoittaa sitä, että se on käytössä kaikille sukupuolille. Voit siis naisena käyttää kyseistä pukuhuonetta ja sen lokeroita. Muutamia kolikkopantilla toimivia lokeroita on saatavilla myös pukuhuoneisiin johtavalla käytävällä kuntosalin sisäänkäynnin vieressä.
On epäreilua bännätä käyttäjä kahdeksi viikoksi kahden käyttämättömän varauksen takia, jotka olivat eri viikoilla. Joskus elämä tulee väliin. Me kuitenkin maksamme liikuntamaksun, joten meidän tulisi saada käyttää palveluita.
Kahdesta käyttämättömästä varauksesta seuraa kahden viikon varauskielto, joka ei ole sama asia kuin käyttökielto. Voit käyttää palveluita myös varauskiellon aikana, ja aiemmin tekemäsi varaukset pysyvät voimassa. Kaikille viikkotunneille voi osallistua myös ilman etukäteisvarausta. Liikuntavuorojen paikoista 70 % voi varata ennakkoon ja loput paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä.
En tiedä miten on ollut tapana, mutta olisi kiva jos suosittuja tunteja olisi valikoimassa enemmän (ryhmäliikunta). Esim. tiistain barreen paikat ovat täyttyneet jo muutamissa minuuteissa.
CampusSportin toiminnan ytimessä on se, että tarjoamme monipuolisia liikuntapalveluita. Ajoittain tietyt lajit nousevat muita suurempaan suosioon, mutta emme voi emmekä halua muuttua esimerkiksi Barre-studioksi, tanssikouluksi tai lentopalloseuraksi muiden lajien kustannuksella. Toki seuraamme liikuntavuorojen kävijämääriä ja pyrimme lisäämään maltillisesti suosituimpia lajeja seuraavan kauden aikatauluun, mikäli se on mahdollista.
Olisi super mahtavaa jos Campus sport tekisi yhteistyötä yliopistonmäellä sijaitsevan Kiipeily areenan kanssa, niin että Campus sport jäsenet pääsisivät sinne pienellä alennuksella.
Hyviä uutisia: tällainen jäsenetu on jo olemassa. CampusSportin liikuntamaksun maksaneet pääsevät kiipeilemään Kiipeilypalatsiin 10 euron hinnalla (sis. valjas- ja kenkävuokran sekä opastuksen). Kaikki yhteistyökumppaneidemme tarjoamat edut liikuntamaksun maksaneille löytyvät nettisivujemme Jäsenedut-sivulta.
Joissakin muissa kaupungeissa, kuten Oulussa, kaikki Suomessa opiskelevat korkeakouluopiskelijat saavat käyttää liikuntapalveluita ja olen joskus ihmetellyt, miksei myös Turussa, sillä täällä asuu vakituisesti myös muiden kaupunkien korkeakouluissa kirjoilla olevia opiskelijoita. On harmillista, että he eivät voi esimerkiksi käydä Tyyssijan kuntosalilla, vaikka ovat TYSillä asuvia korkeakouluopiskelijoita.
Palveluihimme ei tilarajoitteiden vuoksi voi tällä hetkellä osallistua muiden kuin rahoittajakorkeakoulujen eli Turun yliopiston, Turun ammattikorkeakoulun, Åbo Akademin ja Yrkeshögskolan Novian läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat ja henkilökunta.
Olisiko mahdollista saada jonkinlaista kertamaksukäytäntöä esimerkiksi palloiluvuoroille, jossa vähintään yhden pitäisi olla CampusSportin jäsen, mutta toinen voisi olla kuka vaan. Esimerkiksi Tampereella käytössä tällainen järjestelmä.
CampusSportin palveluita ei ole ainakaan toistaiseksi mahdollista avata ulkopuolisille kertamaksulla eikä pidempiaikaisella maksulla. Ainoana poikkeuksena on liikuntatilojen vakiovuorot, joissa riittää, että vähintään 50 % vuorolla pelaavista pelaajista on turkulaisen korkeakoulun opiskelijoita tai henkilökunnan jäseniä. Lisätiedot vakiovuoroista löytyvät nettisivujemme Vuokrattavat tilat -sivulta.