Hyppää sisältöön

Tuntikuvaukset

Tältä sivulta löytyvät kaikkien liikuntavuorojemme kuvaukset. Liikuntavuorot on jaoteltu kategorioittain vaativuustasoihin 1-3. Kannustamme rohkeasti kokeilemaan, mitkä tunnit sopivat sinulle, koska vuoroilla voi liikkua soveltaen omalla tasollaan. Ohjaajalta voi kysyä vaihtoehtoisia liikkeitä ja tunnin aikana voi tarvittaessa levätä. Kaikille vuoroille voi osallistua missä tahansa vaiheessa kautta.

Tarvittavat välineet löytyvät liikuntatiloista. Et tarvitse mukaasi muuta kuin liikuntaan soveltuvat vaatteet, sisäliikuntaan sopivat jalkineet, vesipullon ja hikipyyhkeen. Liikuntatiloissa voi olla viileää, joten etenkin kevyille tunneille kannattaa varata pitkähihainen paita ja villasukat. Suurimmalla osalla tunneista soitetaan musiikkia. Voit halutessasi pyytää äänenvoimakkuuteen muutoksia tai käyttää korvatulppia.

Tuntikategoriat

Kamppailu

Kehonhuolto

Palloilu

Syke

Tanssi

Voima

Tuntitasot

Kamppailu

Kamppailu 1:

Tehdään lajikohtaisia harjoitteita rauhallisesti ja tekniikoita harjoitellen. Ei vaadita vyöarvoa.

Kamppailu 2:

Sykettä nostattavaa ja lihaskuntoa kehittävää liikuntaa. Tehdään lajinomaisia harjoitteita. Ei vaadita vyöarvoa.

Kamppailu 3:

Vauhdikasta sykettä nostattavaa ja lihaskuntoa kehittävää liikuntaa. Tehdään lajinomaisia harjoitteita. Ei vaadita vyöarvoa.

Kehonhuolto

Kehonhuolto 1:

Kevyttä harjoittelua, joka sisältää yksinkertaisia lihaskuntoliikkeitä, venytyksiä ja rentoutusta. Kehittää tasapainoa.

Kehonhuolto 2:

Kevyehköä harjoittelua, joka sisältää lihaskuntoliikkeitä, venytyksiä ja rentoutusta. Kehittää ja haastaa kohtalaisesti kehon liikkuvuutta ja hallintaa sekä tasapainoa.

Kehonhuolto 3:

Kevyehköä harjoittelua, joka sisältää lihaskuntoliikkeitä, venytyksiä ja rentoutusta. Edellyttää ja samalla kehittää edelleen hyvää tasapainoa, kehonhallintaa ja nivelten liikkuvuutta.  

Palloilu

Palloilu 1:

Ohjattu vuoro, jossa opetellaan pelin sääntöjä ja kulkua. Harjoitellaan tekniikkaa ja taitoja. Vuoro on tarkoitettu ainoastaan niille, joilla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta lajista.

Palloilu 2:

Pelataan ilman ohjausta. Osallistujien tulee osata pelin säännöt. Osallistujat ovat vastuussa pelin käynnistämisestä ja siitä, että kaikki saavat pelata.

Palloilu 3:

Pelataan nopeaa ja vauhdikasta peliä. Osallistujien tulee osata pelin säännöt ja heillä tulee olla aiempaa kokemusta lajista.

Syke

Syke 1:

Sykettä maltillisesti nostavaa liikuntaa, jonka aikana syke saattaa hetkellisesti nousta myös korkeammalle. Vuorolla hengästyy kevyesti.

Syke 2:

Sykettä selvästi nostavaa liikuntaa. Vuorolla hengästyy.

Syke 3:

Sykettä voimakkaasti nostavaa liikuntaa. Syke nousee ajoittain 80–100 prosenttiin maksimisykkeestä. Vuorolla hengästyy.

Tanssi

Tanssi 1:

Tehdään lyhyitä ja yksinkertaisia tanssillisia koreografioita. Ohjaaja näyttää mallia ryhmän edessä. Osallistujilla ei tarvitse olla tanssikokemusta. Vuorolle voi osallistua ensimmäistä kertaa missä tahansa vaiheessa kautta.

Tanssi 2:

Harjoitellaan pitkiä koreografioita. Koreografiat ja liikkeet ovat kohtalaisen haastavia. Ohjaaja ei välttämättä näytä jatkuvasti mallia. Osallistujilla on suositeltavaa olla hieman tanssikokemusta. Vuorolle voi osallistua ensimmäistä kertaa missä tahansa vaiheessa kautta, mutta kannattaa huomioida, että samaan koreografiaan harjoitellaan jatkoa usealla peräkkäisellä kerralla.

Tanssi 3:

Harjoitellaan pitkiä koreografioita. Koreografiat ja liikkeet ovat haastavia. Ohjaaja ei välttämättä näytä jatkuvasti mallia. Osallistujilla tulee olla tanssikokemusta. Vuorolle voi osallistua ensimmäistä kertaa missä tahansa vaiheessa kautta, mutta kannattaa huomioida, että samaan koreografiaan harjoitellaan jatkoa usealla peräkkäisellä kerralla.

Voima

Voima 1:

Vuoro koostuu erilaisista lihaskuntoa kehittävistä harjoitteista. Vuorolla harjoitellaan liikkeiden tekemisen oikeaa tekniikkaa. Lihakset rasittuvat kevyesti.

Voima 2:

Vuoro koostuu erilaisista lihaskuntoa kehittävistä harjoitteista. Lihakset väsyvät ja niissä tuntuu poltetta.

Voima 3:

Vuoro koostuu erilaisista lihaskuntoa kehittävistä harjoitteista. Lihakset väsyvät merkittävästi ja harjoituksen lopussa toistojen tekeminen tuntuu raskaalta.