Hyppää sisältöön

Kilpailut

CampusSport järjestää lukuvuoden aikana kilpasarjoja useista eri lajeista. Kilpailuihin voi osallistua, vaikka ei olisi maksanut CampusSportin liikuntamaksua. Riittää, että on turkulaisen korkeakoulun opiskelija tai henkilökunnan jäsen. Kuka tahansa voi koota joukkueen esimerkiksi omasta kaveriporukasta tai opiskelijajärjestöstä ja lähteä mukaan kisaamaan. Kilpailuissa on lajista riippuen erikseen harraste- ja kilpasarja.

Jokaisessa kilpailussa on erillinen osallistumismaksu. Joukkuelajeissa maksu on joukkuekohtainen ja yksilölajeissa henkilökohtainen. Maksu suoritetaan sen jälkeen, kun kilpailun toteutuminen on varmistunut. Joukkuelajeissa pelaajat saavat edustaa vain yhtä joukkuetta. CampusSport ei vakuuta kilpailutoimintaan osallistuvia pelaajia tai tuomareita. Kilpailuissa saa kuvata vain osallistujien luvalla.

Tutustu lajikohtaisiin tietoihin (aikataulu, osallistumismaksu ja viimeinen ilmoittautumispäivä) Lajit-sivulla.

Kilpailuihin ilmoittaudutaan Ilmoittautuminen-sivulla.

Otteluohjelmat ja tulokset nähtävillä Otteluohjelmat ja tulokset -sivulla.

Oletko vailla joukkuetta?

CampusSportilla on oma CampitusSport-niminen joukkue, joka koostuu CampusSportin työntekijöistä sekä turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoista ja työntekijöistä. Mikäli haluaisit lähteä mukaan kisaamaan, mutta sinulla ei ole omaa joukkuetta, olet tervetullut pelaamaan tässä joukkueessa. Voit itse valita, mihin lajeihin osallistut. Joukkueessa pelaaminen on maksutonta. Mikäli haluat mukaan joukkueeseen, ota yhteyttä Petri Kuokkaseen, petri.kuokkanen@campussport.fi.

CampusSport Cup

CampusSportin kilpailut ovat osa CampusSport Cupia, joka on useista eri lajeista koostuva, koko kauden kestävä kilpailusarja. Cupiin osallistuminen ei ole pakollista, voit hyvin osallistua myös yksittäiseen kilpailuun.

Cup on jaettu kahteen osaan, jotka ovat joukkuelajit (jalkapallo, kuplafutis, lentopallo, salibandy, dodgeball, jääkiekko, koripallo, futsal, sähly, pesäpallo, lippupallo ja ringette) sekä mailapelien kaksin- ja nelinpelit (tennis, pöytätennis, padel, sulkapallo ja pickleball). Cupin ulkopuolelle jäävät muut yksilö- ja parilajit.

Cupiin osallistuvat joukkueet saavat pisteitä kilpailusijoitustensa mukaan. Joukkuelajien mestariksi yltää kauden lopussa joukkue, jolla on eniten pisteitä. Pistelaskujärjestelmä kannustaa joukkueita osallistumaan mahdollisimman moneen kilpailuun. Mailapelien osalta kerätään henkilökohtaisia pisteitä, myös nelinpelien osalta. Mailapelit voittaa eniten pisteitä kerännyt pelaaja, mutta voittaa voi ainoastaan, jos on osallistunut lukuvuoden aikana vähintään kahteen eri lajiin.

CampusSport Cup 2023-2024 pistetilanteet: joukkuelajit (pdf) ja mailapelit (pdf)

CampusSport Cup 2017-2023 kunniataulukko (pdf)

Cup-pisteet määräytyvät kilpailujen sijoitusten mukaan

  1. sija: osallistuvien joukkueiden lukumäärä + 7
  2. sija: osallistuvien joukkueiden lukumäärä + 4
  3. sija: osallistuvien joukkueiden lukumäärä + 2
  4. sija: osallistuvien joukkueiden lukumäärä
  5. sija ja siitä alemmat: joukkue saa yhden pisteen vähemmän kuin yhtä sijaa korkeammalle sijoittunut joukkue

Jos kilpailussa on useampi sarja (harraste/kilpa), niin silloin pistelasku perustuu kyseisen sarjan osallistujamäärään. Harraste- ja kilpasarjan toteutuessa kilpasarjan pistelaskussa käytetään kerrointa 2.

Jos joukkueilla on samoja pistemääriä, sijoitukset määritellään seuraavasti:

  1. sija: kilpailuvoittojen määrä
  2. sija: kilpailuosallistumisten määrä
  3. sija: kilpailusijoitusten keskiarvo
  4. sija: joukkueet pelaavat yhden ottelun järjestäjän arpomassa lajissa ja kyseisen pelin voittaja voittaa koko sarjan