Hoppa till innehåll

Tävlingar

CampusSport arrangerar under läsåret turneringar och tävlingsserier i många olika grenar. Man kan delta i tävlingarna även fastän man inte är medlem av CampusSport. Det räcker med att man är studerande eller personal vid en Åbo-högskola. Vem som helst kan samla ihop ett lag t.ex. från den egna kamratskapskretsen eller studerandeorganisationen och komma med och tävla. I turneringarna finns det, beroende på grenen, motions- och tävlingsserie.

I varje tävling och turnering finns en skild deltagaravgift. I lagtävlingarna är avgiften en lagavgift och i de individuella grenarna en personlig avgift. Betalning sker efter att det blivit bekräftat att turneringen blir av.  I lagsporterna får spelarna representera endast ett lag. Spelarna samt domarna i CampusSports tävlingsverksamhet är inte försäkrade. På tävlingarna får man filma och fotografera endast med deltagarnas tillstånd.

CampitusSport

CampusSport har ett eget lag vid namn CampitusSport, som består av CampusSports personal samt av studerande och personal vid Åbo-högskolorna. Ifall du önskar med och tävla, men du inte har ett eget lag, är du välkommen att spela i detta lag. Du kan delta enbart i de grenar, som intresserar dig. Det är gratis att spela i laget. Ifall du vill med i laget, tag kontakt med Petri Kuokkanen, petri.kuokkanen@campussport.fi.

De enskilda tävlingarnas uppgifter och deltagaravgifter hittar du på Grenar-sidan.

Du kan anmäla dig till önskad tävling på Anmälan-sidan.

CampusSport Cup

CampusSport Cupen är en av CampusSports egna tävlingar bestående turneringsserie, som pågår hela perioden. Man måste inte delta i Cupen, man kan bra delta också i en enskild turnering.

Cupen är indelad i två delar, lagtävlingarna (fotboll, bubbelfotboll, volleyboll, innebandy, dodgeball, ishockey, basket, futsal, unihoc, boboll, flaggfotboll och ringette) samt racketsporternas singelturneringar (tennis, padel, badminton, bordtennis och pickleball). Utanför Cupen är de övriga singel- och dubbelgrenarna.

Lagen, som deltar i Cupen samlar poäng enligt placeringen i de olika turneringarna. Mästare är det lag, som vid slutet av perioden har mest poäng. Poängräkningssystemet sporrar lagen att delta i möjligast många turneringar. För racketsporter samlas individuella poäng, även för dubbelspel. Spelaren med flest poäng vinner racketsporten, men man kan vinna endast om man har deltagit i minst två olika grenar under läsåret.

CampusSport Cup 2023-2024 poängsumman: lagsporter (pdf) och racketsporter (pdf)

CampusSport Cup 2027-2023 poängsumman (pdf)

Cup-poängen bestäms enligt turneringsplaceringen på följande sätt

1 plats: Antalet deltagande lag + 7
2 plats: Antalet deltagande lag + 4
3 plats: Antalet deltagande lag + 2
4 plats: Antalet deltagande lag
5 plats och lägre: Lagen får en poäng mindre än laget som placerat sig på en plats högre.

Ifall det i turneringen finns flera serier (studerande/personal/motion/tävling) så grundar sig poängräkningen på ifrågavarande series deltagarantal. Då det finns både motions- och tävlingsserie används vid poängräkningen för tävlingsserien en koefficient om 2.

Ifall lagen är på samma poäng avgörs placeringarna enligt följande:
1 plats: Antal turneringssegrar
2 plats: Antal turneringar man deltagit i.
3 plats: Medeltalet av placeringarna i turneringarna
4 plats: Lagen spelar en match i en gren, som arrangörerna lottar ut och segraren i den matchen vinner hela serien.