Hyppää sisältöön

Hae liikuntatuutoriksi lukuvuodeksi 2024-2025

Lukuvuoden 2024-2025 liikuntatuutorihaku järjestetään 8.4.-28.4.2024. Hae tuutoriksi täyttämällä lomake: https://forms.gle/iQV4MwkjjbG7YQ1M7 (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Mikä on liikuntatuutori?

Liikuntatuutorit ovat osa CampusSportin matalan kynnyksen toimintaa, jonka tavoitteena on tehdä liikkumisesta mahdollisimman helposti lähestyttävää. Tuutori on vertaistukihenkilö, eli tavallinen liikkuja, joka tukee ja kannustaa muita tavallisia liikkujia. Tuutorin ei siis tarvitse olla liikunta-alan asiantuntija tai himourheilija, vaan riittää, että liikkuminen kiinnostaa.

Mitä liikuntatuutorit tekevät?

Liikuntatuutori kannustaa Turun korkeakoulujen väkeä liikkumaan, eli:

  • innostaa uudet opiskelijat CampusSportin käyttäjiksi: opastaa kokeilijoita liikuntatiloissa ja esittelee CampusSportia tapahtumissa
  • toimii liikuntakaverina
  • vetää viikoittaista tuutoreiden omaa Just for fun -liikuntavuoroa
  • järjestää lajikokeiluja ja tapahtumia
  • toimii CampusSport-lähettiläänä omassa korkeakoulussa
  • auttaa kursseilla ja kilpailuissa

Lisäksi viestinnästä kiinnostuneilla liikuntatuutoreilla on mahdollisuus tehdä CampusSportin Instagram-tilille esittelyjä liikuntavuoroista.

Lisätietoja liikuntatuutoritoiminnasta löydät Liikuntatuutorit-sivulta.

Mitä saa palkkioksi ja mihin pitää sitoutua?

Liikuntatuutoritoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja siitä ei makseta rahallista korvausta. Tuutorit saavat ilmaisen liikuntakäyttöoikeuden sekä mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi erillismaksullisille kursseille ja kilpailuihin. Lisäksi tuutorointi tarjoaa erinomaisen tilaisuuden saada lisää kokemusta esimerkiksi tapahtumien järjestämisestä.

Tuutoreiden toimintakausi on lukuvuoden mittainen. Kiireisin aika on elokuun lopusta lokakuun alkuun, joten on tärkeää, että pystyt sitoutumaan toimintaan kyseisenä ajankohtana. Kauden aikana tulee tehdä 40 tuutorointituntia. Lisäksi tuutoreiden tulee keväällä 2024 osallistua viiden tunnin mittaiseen koulutukseen. Koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään ti 14.5. klo 16.30-19. Toinen osa suoritetaan itsenäisesti ennen syyskauden alkua.