Hyppää sisältöön

Hae liikuntatuutoriksi lukuvuodelle 2023-2024

Lukuvuoden 2023-2024 tuutorihaku järjestetään 6.3.-26.3.2023. Hae mukaan lähettämällä hakemus osoitteeseen info@www.campussport.fi. Kerro vapaamuotoisesti itsestäsi (mitä opiskelet ja harrastat, mikä on suhteesi liikuntaan, miksi haluaisit liikuntatuutoriksi).

Liikuntatuutorit ovat osa CampusSportin matalan kynnyksen toimintaa, jonka tavoitteena on tehdä liikkumisesta mahdollisimman helposti lähestyttävää. Tuutorilla on tärkeä rooli potentiaalisten liikkujien tavoittamisessa: heidän, jotka eivät harrasta liikuntaa tai eivät halua tutustua liikuntamahdollisuuksiin yksin. Tehtävä on palkitseva, koska tuutori saattaa auttaa jotakuta löytämään liikunnan ilon.

Tuutori on vertaistukihenkilö, eli tavallinen liikkuja, joka tukee ja kannustaa muita tavallisia liikkujia. Tuutorin ei siis tarvitse olla liikunta-alan asiantuntija tai himourheilija, vaan riittää, että liikkuminen kiinnostaa.

Liikuntatuutori kannustaa Turun korkeakoulujen väkeä liikkumaan, eli:
– innostaa uudet opiskelijat CampusSportin käyttäjiksi: toivottaa heidät tervetulleiksi ja opastaa kokeilijoita liikuntatiloissa sekä esittelee CampusSportia tapahtumissa
– toimii liikuntakaverina
– vetää viikoittaista tuutoreiden omaa Just for fun -liikuntavuoroa
– järjestää lajikokeiluja, tapahtumia ja ekskursioita
– toimii CampusSport-lähettiläänä omassa korkeakoulussa
– auttaa kursseilla ja kilpailuissa

Lisäksi tuutoreista koottu viestinnästä kiinnostunut porukka tekee CampusSportin Instagram-tilille esittelyjä liikuntavuoroista. Kerro jo hakemuksessasi, jos olet kiinnostunut tekemään esittelyjä. Mikäli oma Instagram-tilisi on julkinen, kerro tilisi nimi. Mikäli tilisi ei ole julkinen, lähetä kuvankaappauksia muutamista tekemistäsi stooreista.

Tuutoritoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja siitä ei makseta rahallista korvausta. Tuutorit saavat ilmaisen liikuntakäyttöoikeuden sekä mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi erillismaksullisille kursseille ja CampusSportin kilpailuihin. Lisäksi tuutorointi tarjoaa erinomaisen tilaisuuden saada lisää kokemusta esimerkiksi tapahtumien järjestämisestä tai esiintymisestä. Ja tärkeimpänä: kauden aikana tapaat upeita tyyppejä ja saat hienoja kokemuksia!

Tuutoreiden toimintakausi on lukuvuoden mittainen. Kiireisin aika on elokuun lopusta lokakuun alkuun, joten on tärkeää, että pystyt sitoutumaan toimintaan kyseisenä ajankohtana. Tuutoreiden tulee keväällä ennen kauden alkua osallistua viiden tunnin mittaiseen koulutukseen sekä tehdä lukuvuoden aikana 40 tuutorointituntia. Koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään ke 19.4. klo 16.30-19.

CS 6.3.2023