Hyppää sisältöön

Vastauksia kevään 2024 palautteisiin

Toteutimme keväällä palautekyselyn, johon tuli yhteensä noin 100 vastausta. Kiitos kaikille vastanneille! CampusSportin palveluiden yleisarvosanan keskiarvoksi muodostui 4,31 (asteikolla 1–5).

Olemme jo tehneet joitain toimenpiteitä annetun palautteen perusteella. Pyrimme huomioimaan laajempia kehittämisehdotuksia tulevan lukuvuoden aikana. Lisäksi aiempien palautekyselyiden tapaan olemme vastanneet osaan avoimiin kysymyksiin tulleista palautteista.

Otamme mielellämme vastaan palautetta palveluista myös kauden aikana. Voit antaa meille palautetta esimerkiksi nettisivujemme palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse info@campussport.fi.

Ihanaa, että Sport Sirkassa on sukupuolineutraali pukuhuone. Toivoisin, että Edullakin olisi.

Hyviä uutisia! Educariumin liikuntatilojen toinen käyttäjä, opettajankoulutuslaitos OKL, on antanut suostumuksensa siihen, että Educariumin pukuhuonekäytävän päässä sijaitseva suihkuton pukuhuone voidaan muuttaa sukupuolineutraaliksi pukuhuoneeksi. Kyseinen muutos on jo tehty ja sukupuolineutraali pukuhuone on käytössä. Lisäksi Educariumin kirjaston inva-wc:tä voi käyttää yksilöpukuhuoneena. Muut Educariumin pukuhuoneet säilyvät ennallaan, eli käytettävissä on yksi miesten ja kaksi naisten pukuhuonetta.

Viestintä tulee välillä turhan myöhään esim. ohjaajamuutokset.

Ohjaaja- ja tuntimuutoksista tiedotetaan heti, kun ne ovat meillä tiedossa. Esimerkiksi sairastapaukset tulevat meille monesti tietoon lyhyellä varoitusajalla. Tiedotamme ohjaaja- ja tuntimuutoksista viimeistään kaksi tuntia ennen liikuntavuoron alkamista. Jos sijaista ei ole löytynyt tämän aikarajan puitteissa, vuoro perutaan, jotta asiakkailla on aikaa reagoida asiaan.

Instagramin tarinoissa voisi olla maininta poikkeuksista aikatauluissa ja esimerkiksi niinä päivinä, jolloin kuntosaleilla on ohjattu tunti eikä se ole muiden käytössä.

Olemme tehneet tietoisen valinnan tiedottaa poikkeuksista keskitetysti ainoastaan nettisivuillamme. Kun aiemmin tiedotimme poikkeuksista myös Instagramin tarinoissa, saimme palautetta, että oli sekavaa, kun ei voinut olla varma, onko kaikki muutokset tiedotettu kaikissa kanavissa. Instagramin tarinoissa akuutti tiedottaminen voi myös monesti tavoittaa asiakkaat liian myöhään, varsinkin jos saman päivän aikana on jo tehty paljon muuta Instagram-viestintää.

Liikunta-aikataulua koskevat muutokset tai peruutukset näkyvät liikunta-aikataulussa tekstillä ”Poikkeus: katso tiedot”. Linkkiä klikkaamalla pääsee sivulle, johon on listattu kaikki käynnissä olevaa viikkoa koskevat poikkeukset. Sivu löytyy myös suoraan valikosta liikunta-aikataulun alta nimellä Poikkeukset aikataulussa.

Kuntosalien aukioloaikoja koskevat poikkeukset päivitetään salikohtaisesti jokaisen kuntosalin omalle sivulle heti kun ne ovat meillä tiedossa. Kuntosalit löytyvät listattuna Liikuntapaikat-sivulla.

Vain henkilökunnalle suunnattuja tunteja on todella vähän. Toivoisin, että niistä ensisijaisesti opiskelijoille suunnatuista tunneista, joissa on tilaa (ja joihin henkilökunta voisi esim. kuntotasonsa puolesta osallistua) viestittäisiin nykyistä paremmin.

CampusSport on koko korkeakouluyhteisölle suunnattu palvelukokonaisuus, jossa kaikki palvelut ovat lähtökohtaisesti yhteisiä niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle. Tarjonnassamme on kuitenkin muutama viikoittainen ainoastaan henkilökunnalle suunnattu tunti, minkä takia henkilökunnan liikuntamaksu on opiskelijoita korkeampi. Muuten kaikki liikuntatarjonta on tarkoitettu yhtä lailla niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle, eli erillisiä opiskelijoiden tunteja ei tarjonnassamme ole. Liikuntavuorot on jaoteltu kategorioittain vaativuustasoihin 1–3. Kannustamme rohkeasti kokeilemaan, mitkä tunnit sopivat sinulle, koska vuoroilla voi liikkua soveltaen omalla tasollaan.

Olisin halunnut varata hieronnan, mutta en kertakaikkiaan ole onnistunut löytämään kertaakaan vapaata aikaa nettikaupasta. Voisiko tästä saada tiedon, milloin seuraavat hieronnat ovat varattavissa, niin osaisi olla kärkkymässä sopivaan aikaan.

Hieronta-aikoja oli tämän lukuvuoden aikana tarjolla hyvin rajoitetusti, kun meillä työskenteli vain yksi hieroja, joka pystyi tarjoamaan hieronta-aikoja kerran viikossa. Toukokuussa CampusSportilla aloitti toinen hieroja. Uusi hierojamme Liliana Neculae pystyy tekemään ainakin toistaiseksi hierontoja kolmena päivänä viikossa, joten aikoja on nyt tarjolla huomattavasti aiempaa enemmän. Hieronta-aikoja voi varata ajanvarausjärjestelmässämme kolme viikkoa eteenpäin, mutta koska hierojat toimivat itsenäisinä yrittäjinä ja työskentelevät CampusSportin lisäksi myös muualla, eivät he aina pysty avaamaan aikoja kolmeksi viikoksi eteenpäin. Tällöin aikoja saattaa tulla tarjolle myös lyhyemmällä varoitusajalla. Valitettavasti emme pysty aina erikseen tiedottamaan, kun järjestelmään on tullut uusia vapaita aikoja.

Huomasin, että vaikka alkukeväästä asti palauteseinälle oli kirjoitettu samoista rikkinäisistä penkeistä tai jalkaremmeistä ei salille koskaan hommattu uusia. Myöskään toivelaitteita ei ole tullut vaikka näitä on pyydetty osaa syksystä asti. Voisiko CS avata tarkemmin millä aikavälillä hankintoja tehdään vai tehdäänkö ollenkaan.

Meillä on työn alla saada nettisivuillemme osio, josta asiakkaat pääsevät näkemään, mikä tiloihin ehdotettujen hankintojen status on. Tällöin samoja toiveita ei tarvitsisi kirjoittaa palauteseinille aina uudestaan, jos kyseisessä listauksessa olisi avattu, miksi jotakin hankintaa ei tehdä tai mikä on arvio hankitun laitteen tai varaosan saapumisajankohdasta. Toisinaan varaosien tai uusien laitteiden saaminen saattaa kestää jopa useamman kuukauden tilauksesta.

Tutoreita ei ole ensimmäisen vuoden aikana oikeastaan näkynyt, heidänkin toimintansa voisi siis olla näkyvämpää.

Liikuntatuutorit ovat auttamassa asiakkaita liikuntatiloissa, mm. opastamassa Educariumin välinevaraston käytännöistä, lukukausien alkaessa ja erityisesti syyskuun ilmaisilla kokeiluviikoilla. Tämän jälkeen liikuntatuutoreiden tehtävät painottuvat muuhun toimintaan. Liikuntatuutorit mm. vetävät viikoittain Just for fun -liikuntavuoroa, toimivat liikuntakavereina ja järjestävät tapahtumia, kuten luontoretkiä ja tanssibileitä. Lisäksi kolme tuutoria on tehnyt koko lukuvuoden ajan CampusSportin Instagram-tilille lajiesittelyjä. Liikuntatuutorit ovat siis monessa mukana, mutta heidän toimintansa ei painotu liikuntavuoroille ja kuntosaleille. Mikäli palautteessa viitattiin siihen, ettei tuutoreiden toiminnasta ole viestitty tarpeeksi, niin huomioimme tämän palautteen, kun pohdimme sitä, miten liikuntatuutoreiden järjestämästä toiminnasta viestitään ensi lukuvuonna.