Vastauksia syksyn palautteisiin

Toteutimme syksyllä palautekyselyn, johon tuli yhteensä reilut 300 vastausta. Kiitos kaikille vastanneille! Vastaajat antoivat CampusSportin palveluiden yleisarvosanaksi 4,19 (asteikko 1-5). Olemme lukeneet läpi kaikki annetut palautteet ja pyrimme puuttumaan mahdollisiin epäkohtiin ja kehitämme toimintaamme niiden pohjalta. Aiempien kyselyiden tapaan haluamme vastata julkisesti osaan palautteista.

Olisi kiva jos lämmittelyä varten olisi juoksumatto.
Kuntosaleistamme Asalta löytyy perinteinen juoksumatto ja Ruiskadulta toiminnallinen juoksumatto.

Iskerillä on pingispöytiä, saako niitä käyttää?
Saa käyttää! Iskerin varauksettomat aamuvuorot löytyvät kalenteristammekin nimellä sulkapallo / pöytätennis eli myös pingiksen pelaaminen on tuolloin mahdollista.

Olisipa joku palloiluvuoro jonne voisi mennä rohkeasti ilman aiempaa kokemusta tai hyviä taitoja lajista. Futsal kiinnostaisi kovasti, mutta tunneilla käyvien taso jännittää. Myös aloittelevien salibandy olisi mahtavaa!
Tarjonnastamme löytyy useammasta lajista erikseen alkajien vuoro, joissa tarkoituksena on nimenomaan se, että kuka tahansa ilman aikaisempaa kokemusta lajista voi osallistua. Salibandyn alkeisvuoro jouduttiin valitettavasti lopettamaan, koska siellä ei riittänyt kävijöitä, mutta futsalista, lentopallosta ja koripallosta löytyy erilliset alkajien vuorot.

Haluaisin käydä palloiluvuoroilla, mutta en osallistu niille, koska ovat ajanvarauksen mukaan usein tyhjiä.
Palloiluvuoroille osallistutaan paljon myös ilman ennakkovarauksia ja usein osallistujamäärä on vähintään 50% enemmän, kuin mitä ennakkoon ilmoittautuneiden määrä antaa ymmärtää.

Viikonlopun tunnit voisivat olla jaettuna paremmin, kun nyt lauantaisin on vain aamutunteja ja sunnuntaina ilta.
Viikko-ohjelma on suunniteltu aiempien vuosien kävijämäärien pohjalta. Viikonlopputunneilla on muutenkin arkipäiviä vähemmän kävijöitä ja tuntien sijoittelu lauantaiaamuun ja sunnuntai-iltaan mahdollistaa sen, että ainakin osa kotipaikkakunnilleen matkustavista ehtii osallistua.

80 liikkujaa yhdellä Pumppi-tunnilla on aivan liikaa. Voisiko maanantaisin olla 2 pumppia peräkkäin?
Laskimme kevätkaudeksi Educariumin Pumppi-tuntien osallistujamaksimia 75 henkilöön. Lisäksi olemme tarjonneet sekä tänä että viime lukuvuonna Pumppi-tunnin maanantaisin sekä Educariumilla että Ruiskadulla juuri tästä syystä, että maanantaitunnit ovat suosituimpia. Ruiskadun Pumppi-tunneille on yleensä mahtunut hyvin mukaan, jos Educariumin tunti on jo ollut täyteen varattu.

Ainut ISO MIINUS on se, ettei Educariumilla ole lainkaan aamujumppatunteja. Olisin valmis vaikka maksamaan liikuntamaksua hieman enemmän, jos olisi mahdollista saada edulle aamutunteja jumppiin.
CampusSport ei ole Educariumin salin ainut käyttäjä, vaan OKL:llä (opettajakoulutus) on päivisin salin käyttöön etuoikeus, minkä takia CampusSport ei voi järjestää siellä ainakaan toistaiseksi aamutunteja.

Voitteko järjestää tunnin x paikassa y aikana z, koska en nykyisin pääse lempitunnilleni kun se järjestetään huonoon aikaan?
CampusSport tarjoaa viikoittain yli 100 tuntia liikuntaa ja CampusSportilla on ohjaajia yhteensä lähes 70, jonka lisäksi jotkin tunnit voidaan tarjota vain tietyssä liikuntatilassa. Liikunta-aikataulun kasaaminen on melkoista palapeliä ja koska kysyntä on laajaa, on väistämätöntä, että osa tunneista joudutaan järjestämään ns. huonompaan aikaan alkuiltapäivästä tai viikonloppuna.

Toivon lisää kaksikielisiä tunteja! Ruotsinkielisten korkeakoulujen opiskelijat eivät saa nyt yhtä hyvää palvelua. Tiedän monia ihmisiä, jotka haluaisivat osallistua tunneille, mutta eivät uskalla, koska heidän suomenkielentaitonsa ei ole riittävän hyvä.
Kaikilla CampusSportin tunneilla käytetään toisena kielenä englantia, joten suomen kielen osaamattomuus ei ole este tunneille osallistumiseen. Tarjoamme tällä hetkellä kahta ruotsinkielistä tuntia (ma klo 18 Mage-lår-rumpa ja ke klo 16 Hathayoga). Se, että tunteja ei ole tarjolla enempää johtuu puhtaasti siitä, että meille ei ole hakenut töihin ruotsinkielisiä ohjaajia. Mikäli asiakkaamme tuntevat ruotsinkielisiä liikunnanohjaajia, niin kannattaa vinkata heitä hakemaan meille töihin.

Haluaisin myös lisää ”aitoja” tanssitunteja, joilla harjoitellaan liikkeitä ja tanssisarjoja. Tällä hetkellä ainoa tällainen taitaa olla jazz kerran viikossa, mutta se menee aina päällekkäin luentojeni kanssa. Myös barre fusioinia haluaisin kokeilla, mutta en ole vielä koskaan saanut siihen paikkaa! Eli toinen kerta viikossa sitä tulisi tarpeeseen.
Tanssitunteja, joissa tehdään pitkää koreografiaa, on CampusSportin tarjonnassa seuraavat: Show Burlesque, Jazztanssi, Dance! ja Nykytanssi. Barre Fusion -tunti oli jo syksyllä ja on nyt myös keväällä kalenterissa kaksi kertaa viikossa, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Muuten tuntinne ovat hyviä, mutta: 50 min treeni on auttamattomasti huonompi kuin 60 min, joka muissa paikoissa on yleisempi käytäntö ainakin Body Pumpissa, Bodyssa ja Stepissä. Kun alkuverryttely (5-10 min) ja venyttely (esim. 5 min) otetaan pois tästä 50 min tunnista, ei treeniaikaa jää tarpeeksi.
Mikäli tuntimme olisivat kestoltaan 60 min eikä 50 min, tarkoittaisi se sitä, että joka päivä järjestettäisiin yksi tunti nykyistä vähemmän. Se ei ole mahdollista, koska liikuntamaksun maksaneiden määrä on niin suuri, että haluamme tarjota päivittäin mahdollisimman monta tuntia ja liikkumismahdollisuuden mahdollisimman monelle henkilölle.

Hinnat ovat ainakin pilateksessa ja baletissa aika kalliita kertoihin nähden, samalla hinnalla kävisi joissain oikeissa tanssistudioissa vaikka kertamaksulla. Kurssien hinta pitäisi ehdottomasti olla halvempi, jos sitoutuu maksamaan koko kurssin.
Erillisellä kurssimaksulla tarjottavat lajit ovat monesti sellaisia, joissa kustannukset ovat korkeampia (esimerkiksi pilateksessa kalliiden ohjaajakoulutusten takia) eikä niitä voi siksi suoraan verrata CampusSportin muuhun tarjontaan. Emme tee kursseilla voittoa, vaan ainoastaan katamme kulut. Lisäksi kurssimaksuissa on muita tuotteita korkeampi alv-kanta 24%. Kurssihintamme ovat joka tapauksessa merkittävästi halvempia, kuin vastaavat kurssit ns. vapailla markkinoilla ja mielestämme laatu on kuitenkin aivan yhtä hyvä kuin ”oikealla tanssistudioilla”.

Olisin kaivannut paperisia jumppa-aikatauluja tai esim. tulostettavaa pdf:ää nettisivuille.
Hyviä uutisia! Nettisivuiltamme pystyy nykyään tulostamaan aina ajan tasalla olevan aikataulu-pdf:n. Koska aikataulumuutoksia tapahtuu myös kesken kauden, emme näe enää järkeväksi painattaa aikataulua, joka saattaa olla vanhentunut nopeasti.

Onko Ruiskadun kuntosali nykyisin myös ammattikoululaisten käytössä? Kävin siellä alkusyksyllä iltaisin sekä viikonloppuisin, ja sali oli joka kerta täynnä nuorempia opiskelijoita. Kerran käännyin ovella pois, kun salilla ei yksinkertaisesti ollut yhtään tilaa. Ruiskadulle ei myöskään viitsi lähteä aamu/päiväsaikaan treenaamaan, sillä etukäteen ei voi tietää, onko sali varattu opetuskäyttöön. Vaikka edellisenä iltana olisi tarkistanut varauslistan, sinne on voinut aamulla ilmestyä varaus.
Ruiskadun kuntosali on ollut koko CampusSportin olemassaolon ajan yhteiskäytössä ammatti-instituutin kanssa, sillä kuntosali sijaitsee heidän tiloissaan. Opetuskäytön varaukset on ohjeistettu merkitsemään mahdollisimman hyvissä ajoin. Opetuskäyttö salilla on kuitenkin hyvin vähäistä. Esimerkiksi nyt vuoden 2018 puolella salilla on ollut puolentoista kuukauden aikana vain yksi opetuksen varaus.

Toivoisin, että Sirkan vihreät matot putsattaisiin joskus, osa ainakin on melko likaisia.
Matot desinfioidaan säännöllisesti, aina puolet matoista vuoroviikoin.

Mitä ihmettä tarkoittaa, että tunneille on valtava määrä ”jonopaikkoja”, esim. n. 70-80? Mitä iloa näistä valtavista jonopaikkamääristä on, jos tuntia ei kuitenkaan voi mitenkään saada, koska jonot ovat todella pitkiä?
Tuntikohtaista jonopaikkojen määrää lisättiin viime lukuvuonna asiakkaiden toiveesta. Isosta jonopaikkamäärästä ei ole mitään haittaa ja välillä varsinaisen tuntipaikan voi saada, vaikka olisi ollut jonossa sijalla 50, sillä jonopaikkoja perutaan huomattavan paljon.

Mielestäni on epäreilua, että tunneille ei enää pääse jos saapuu alle 10 min ennen tunnin alkamista. Nämä ihmiset ovat kuitenkin varanneet paikan tunnille hyvissä ajoin ja he kyllä saapuvat, mutta sitten eivät pääsekään tunneille, kun paikat on jo ehditty antaa muille. Educariumin pukuhuoneiden ahtauden takia vaihdan vaatteet jo kotona, joten en tarvitse 10 minuuttia valmistautuakseni tunnille ja sitten joudun vain odottelemaan koko tuon ajan ahtaassa käytävässä.
Meillä ei ole mitään keinoa tietää, saapuuko varauksen tehnyt henkilö paikalle vai ei. Jotta tunteja ei jouduta vetämään vajaille saleille, vaikka halukkaita tulijoita olisi ollut, on meidän ollut pakko luoda nykyinen varaussysteemi, jossa varattu paikka pitää lunastaa viimeistään 10 minuuttia etukäteen. Koska edellinen tunti loppuu aina 10 min ennen seuraavan tunnin alkua, et joudu viettämään aikaasi käytävässä, vaan aika on varattu siihen, että ehdit hakea välineet valmiiksi ennen tunnin alkamista.

Olisi hyvä, että myös Åbo Akademin HID-avaimet kävisivät liikuntatilojen avaimiksi, jotta Åbo Akademilaisten ei tarvitse maksaa 8 euroa, kun Turun yliopiston opiskelijat saavat käyttää omia sähköisiä avaimiaan. Tämän pitäisi olla tasa-arvoista kaikille.
Kyse ei missään nimessä ole epätasa-arvoisesta kohtelusta, vaan puhtaasti tekniikasta. Turun yliopiston tulostuslätkät sattuvat käyttämään samaa tekniikkaa kuin CampusSportin kulunvalvontalaitteisto. Åbo Akademin HID-avaimet eivät yksinkertaisesti reagoi kulunvalvontalaitteisiin erilaisen tekniikan takia. CampusSportin kulkuavaimeksi kelpaa muutkin NFC-sirulliset tagit ja kortit, mm. fyysiset Frank-opiskelijakortit.

Välillä informaatio menee minulta ohi, koska se löytyy vain CampusSportin nettisivuilta.
CampusSportin ensisijainen tiedotuskanava on omat nettisivumme, jonka lisäksi suosittelemme lämpimästi, että kaikki asiakkaat antavat meille luvan lähettää sähköpostiin kuukausittaisen liikuntatiedotteen. Liikuntatiedotteen lähettäminen pitää sallia Avoinna24-varaussivustolla valitsemalla omat sivut -> asetukset -> markkinointiluvat.