Hyppää sisältöön

Ohjattu pyörälenkki 7.5.2024

CampusSport järjestää ohjatun pyörälenkin tiistaina 7.5.2024 klo 17–19. Kokoontumispaikkana on Educariumin (Assistentinkatu 5, Turku) takana oleva hiekkakenttä. Ennen varsinaista pyörälenkkiä käydään läpi pyörän pikahuoltoa ja kerrataan turvalliseen ajamiseen tarvittavia tärkeimpiä ajo-ohjeita sekä liikennesääntöjä. Lenkin vetäjänä toimii Miia Hoisko, joka on aktiivinen pyöräilyharrastaja ja koulutettu pyöräilynohjaaja. Ohjaus tapahtuu ainoastaan suomeksi.

Lenkin pituus on noin 15 kilometriä. Lenkillä ajetaan pääasiassa rauhallista vauhtia. Liikumme kaupungissa asfaltoiduilla pyöräteillä, mutta paikoin myös hiekka- ja sorateillä, mikä kannattaa huomioida, jos osallistut maantiepyörällä. Millä tahansa ehjällä ja ajokelpoisella pyörällä voi osallistua, joten esimerkiksi Fölläri-kaupunkipyörällä voi hyvin tulla mukaan. Pyöräilykypärä on pakollinen varuste. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa juotavaa, halutessasi pientä evästä ja varasisärengas, jos omistat sellaisen. Varaa halutessasi mukaan myös maksukortti tai pientä rahaa mahdollista jäätelötaukoa varten.

Osallistumismaksu on 5 euroa. Osallistujien kesken arvotaan paikan päällä pyöräilynohjaajan puolesta pyöränhuoltovälineitä.

Pyörälenkille tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittaudu mukaan maksamalla osallistumismaksu CampusSportin verkkokaupassa. Kaikki turkulaisten korkeakoulujen läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet voivat osallistua pelkän osallistumismaksun hinnalla eli liikuntamaksun ei tarvitse olla maksettuna. Pyörälenkki toteutuu vain, mikäli osallistujia on vähintään 10. Maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on su 28.4.2024. Kovan sateen sattuessa tapahtuma perutaan ja osallistumismaksut palautetaan.

Jokainen lenkille ilmoittautunut osallistuu pyörälenkille omalla vastuullaan, joten huolehdithan omasta vakuutusturvastasi. Huomioi, että lenkille voi osallistua vain, jos hallitset pyöräilyn perusteet.

Mitä: Ohjattu pyörälenkki, opastus pyörän pikahuoltoon ja kertaus liikennesäännöistä
Missä: Kokoontuminen Educariumin takana olevalla hiekkakentällä
Milloin: Ti 7.5.2024 klo 17–19
Osallistumismaksu: 5 euroa
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Su 28.4.2024