Hyppää sisältöön

Opastettu sieniretki 14.9.2022

Haluaisitko oppia tunnistamaan uusia ruokasieniä tai onko sienestys sinulle kokonaan tuntematon maailma? Lähde mukaan opastetulle sieniretkelle ke 14.9.2022 klo 16 alkaen! Oppaana toimii keruutuotetarkastaja Tarja Siuvatti, joka kertoo ruokasienten tuntomerkeistä ja käyttötavoista sekä vastaa osallistujien kysymyksiin. Osallistujat voivat kerätä saalista itselleen. Tämä on suotavaa oppimisen ja makuelämysten kannalta – sienet kun voi retken päätteeksi valmistaa kotona ruuaksi. Tarja jakaa myös omia reseptejään. Retken loppupuolella kokoonnutaan evästämään ja samalla Tarja käy läpi kaikkien sienikorit ja varmistaa ettei niihin ole eksynyt myrkyllisiä lajeja. Retken hinta on 30€. Osallistumismaksu maksetaan CampusSportin verkkokaupassa: https://bit.ly/3zOfVrZ Maksun maksaminen ei vaadi liikuntamaksun maksamista, vaan kaikki turkulaisten korkeakoulujen läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet voivat osallistua.

Retken kesto on noin kolme tuntia. Kohteena on Airikinpolun alue Paattisilla. Kokoontumispaikka on Kreivilän koulun (Paattistentie 677) edessä olevalla bussipysäkillä. Perille pääsee Turun keskustasta busseilla numero 21 tai 23. Varustaudu säätilaan ja metsämaastoon sopivilla varusteilla sekä sienikorilla ja -veitsellä. Ota mukaan pienet eväät ja juotavaa. Maastossa kulkemista helpottaaksesi voit ladata puhelimeesi ilmaisen Maastokartat-sovelluksen. Retki toteutuu vain, mikäli osallistujia on 10. Viimeinen ilmoittautumispäivä on ti 6.9. Opastus tapahtuu ainoastaan suomeksi.

Emme luonnollisesti voi taata, että osallistujat löytävät sieniä retken aikana, mutta niiden tuntomerkkejä ja käyttötapoja esitellään joka tapauksessa.

CS 10.8.2022