Hoppa till innehåll

Guidad svamputflykt 14.9.2022

Vill du lära dig att känna igen nya matsvampar eller är svamparna för dig en helt okänd värld? Häng med på en guidad svamputflykt on 14.9.2022 kl. 16! Som guide fungerar insamlingsproduktinspektör Tarja Siuvatti, som berättar hur man känner igen matsvampar och hur man tillreder dem samt svarar på deltagarnas frågor. Deltagarna får behålla det de plockar. Det här är att rekommendera med tanke på inlärningen och smakupplevelserna – svamparna kan efter utlykten tillredas till mat hemma. Tarja delar också ut sina egna recept. I slutet av utflykten samlas vi för att äta och samtidigt går Tarja igenom allas svampkorgar och säkrar att inga giftiga arter har irrat sig med. Utflykten kostar 30 euro. Deltagaravgiften betalas i CampusSports nätbutik: https://bit.ly/3JGhq09 För att betala avgiften krävs inte att motionsavgiften är betald. Samtliga Åbo-högskolestuderande och anställda kan delta.

Utflykten räcker ca. tre timmar. Stället är området kring Airikinpolku i Patis. Samlingsplatsen är busshållplatsen framför Kreivilä skolan (Paattistentie 677). Från centrum kommer man fram med buss nr. 21 eller 23. Utrusta dig med tanke på vädret och skogsterrängen lämpligt samt med svampkorg och kniv. Tag med lite tilltugg och dricka. För att underlätta framfarten i terrängen kan du ladda ner en gratis terrängkarta-application i din telefon. Utflykten ordnas endast om minst 10 personer har anmält sig till den. Sista anmälningsdagen är ti 6.9. Utflykten leds helt på finska.

Givetvis kan vi inte garantera att deltagarna hittar svampar under utflykten, men igenkännandet och tillredandet förevisas oberoende.

CS 10.8.2022