Hyppää sisältöön

Vastauksia syksyn 2023 palautteisiin

Toteutimme loppuvuodesta 2023 palautekyselyn, johon tuli yhteensä noin 140 vastausta. Kiitos kaikille vastanneille! CampusSportin palveluiden yleisarvosanan keskiarvoksi muodostui 4,24 (asteikolla 1–5).

Olemme jo tehneet joitain toimenpiteitä annetun palautteen perusteella. Olemme mm. lisänneet nettisivujen liikunta-aikatauluun mahdollisuuden suodattaa aikataulua viikonpäivän mukaan, muistuttaneet ohjaajia siitä, että tunnit on tärkeää lopettaa ajallaan ja reklamoineet uudestaan Aurumin kiinteistön omistajalle lukittavien lokeroiden ongelmista.

Lisäksi aiempien palautekyselyiden tapaan olemme vastanneet osaan avoimiin kysymyksiin tulleista palautteista.

Otamme mielellämme vastaan palautetta palveluista myös kauden aikana. Voit antaa meille palautetta esimerkiksi nettisivujemme palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse info@campussport.fi.

Tykkäsin enemmän vanhoista liikunta-aikatauluista, kun koko viikon liikuntavuorot näki lukujärjestysmäisesti ja siitä pystyi ottamaan itselle talteen screenshotin.

CampusSportin uudet nettisivut on toteutettu saavutettavuusvaatimusten mukaisesti, mikä on vaikuttanut merkittävästi siihen, miten aikataulun tiedot on voitu esittää. Yhdenvertaisuussyistä haluamme nettisivujemme olevan mahdollisimman saavutettavat, ja myös laki velvoittaa meitä tähän. Vanhojen nettisivujen aikataulussa oli lukuisia saavutettavuusongelmia, mm. liian pieni fontti. Tietokoneella käytettäessä myös nykyisillä sivuilla yhden liikuntapaikan koko viikon aikataulu on samassa näkymässä lukujärjestysmäisesti, josta voi ottaa itselleen kuvakaappauksen.

Tarvittavat tiedot löytyvät kyllä [nettisivuilta], mutta ne tulevat sinne turhan myöhään. Tarkoitan mm. tulevan kauden liikuntakalenteria.

Jos sivuston nykyisiä ominaisuuksia (mm. etusivun Liikunta-aikataulu tänään -osio) halutaan säilyttää, ei kahden eri kauden aikataulujen näyttäminen samanaikaisesti ole valitettavasti mahdollista. Yksittäisistä tapahtumista tai lajikokeiluista pyrimme aina tiedottamaan viimeistään kolme viikkoa etukäteen.

Esteettömyysohjeet ovat kivat, kun niissä on kuvien kanssa ohjeistus, miten tiloihin pääsee. Olisi kiva, jos samanlaiset kuvalliset ohjeet liikuntatiloihin menemisestä olisi nettisivuilla muutenkin, koska se helpottaa uuteen tilaan menemistä, kun pääsee tutustumaan etukäteen eikä tarvitse jonottaa infopisteelle vain kysyäkseen, miten johonkin tilaan pääsee. Myös sosiaalisten tilanteiden pelkoisille ihmisille tällaiset ohjeet olisivat kivat.

Vaikka tilakohtaiset esteettömyysdokumentit sisältävätkin tietoja mm. oviaukkojen leveyksistä ja kynnysten korkeuksista, jotka voivat olla tarpeen erityisesti apuvälineitä käyttäville, on dokumentit tarkoitettu kaikkien asiakkaiden käyttöön. Ohjeet kulkureiteistä on jouduttu tekemään erillisiksi pdf-tiedostoiksi käytettävyyden ja saavutettavuuden vuoksi. Pdf-tiedostot löytyvät nettisivuiltamme kunkin liikuntapaikan omalta sivulta kohdasta Esteettömyystiedot.

Kulkuohjeet kaikkiin CampusSportin omiin liikuntatiloihin on saatavilla video- ja kuvamuodossa myös CampusSportin Instagram-tilillä. Tilakohtaiset kulkuohjeet löytyvät profiilimme tallennetuista kohokohdista.

Joku pikavalinta omiin asioihin ja varausvalikkoon [nettisivuilla] olisi hyvä. Nyt joutuu tekemään pari klikkausta päästäkseen esim varaamaan ryhmäliikuntatuntia.

Varaa tunti -painike on pyritty sijoittamaan nettisivuilla näkyvään paikkaan muusta värimaailmasta eroavalla taustavärillä. Tietokoneella käytettäessä painike on ylävalikossa, joka seuraa mukana myös sivustolla alaspäin liikuttaessa. Mobiililaitteella painike on yhden klikkauksen takana.

Nettisivut ja niiden koko sisältö on haluttu pitää julkisena. Tästä syystä tunnistautumisen edellyttävät verkkokauppa ja varausjärjestelmä ovat Haka-kirjautumisen takana erillisessä Avoinna24-palvelussa, mikä valitettavasti vaatii muutaman ylimääräisen klikkauksen.

Educariumin liikuntasalin välinevarasto on pieni ja esimerkiksi pumppi-tunneilla on vaikea hakea tai palauttaa tavaroita. Voitaisiinko osaa tavaroista esim. steppilautoja säilyttää jollakin ison salin seinistä? Entäpä olisiko mahdollisuutta saada peilejä mistä näkee omaa tekniikkaansa?

Educariumin liikuntasali on myös opettajankoulutuslaitoksen opetuskäytössä ja tilassa on paljon palloilua, minkä takia välineiden säilyttäminen salin puolella tai peilien asentaminen ei ole mahdollista.

Siivousta pitäisi lisätä etenkin Educariumilla. Varsinkin talvella lattia on usein pölyinen.

Sali siivotaan kerran päivässä aamuisin, joten kun käyttäjiä on paljon, likaa ja pölyä ehtii kerääntyä päivän aikana. Mikäli sali siivottaisiin kaksi kertaa päivässä, tarkoittaisi se sitä, että CampusSportin toiminta voisi alkaa joka päivä vasta tunnin nykyistä myöhemmin. Liikuntavälinevarastossa on moppi, jolla käyttäjät voivat itse tarvittaessa puhdistaa lattiaa esim. ennen palloiluvuorojen alkua.

Educariumilla ryhmäliikuntojen aikaan aivan liian vähän naisten vessoja käytössä.

Lisää wc-tiloja on saatavilla Educariumin kirjaston yhteydessä sekä aulassa Macciavelli-ravintolan läheisyydessä.

Moni tulee Sport Sirkan liikuntapaikalle pyörällä, mikä johtaa siihen, että kadun kävelytie lainehtii polkupyöriä enemmän tai vähemmän nätissä kasassa. Voisiko Sport Sirkan eteen saada pyörätelineitä? Siihen saisi pyörän samalla mukavasti rungosta kiinni.

Pyörätelineen sijoittaminen rakennuksen eteen on kielletty. CampusSportin asiakkaat voivat käyttää taloyhtiön pyörätelineitä. Pyörätelineet sijaitsevat maanalaisessa parkkihallissa. Kulku halliin tapahtuu rakennuksen vasemmalla puolella olevalta parkkialueelta luiskaa pitkin. Lähimmät runkolukittavat pyörätelineet löytyvät Kupittaanpuiston laidalta korttelin päästä.

Pukkareissa on välillä tosi ruuhkaa, ootte varmaan pohtineet tuntien porrastamista, jotta jumppaan tulevat ja lähtevät kohtaisivat pukkarissa eri aikaan.

Oma saapuminen on hyvä ajoittaa niin, että on valmis siirtymään liikuntasaliin 10 minuuttia ennen vuoron alkamista, jolloin edellinen vuoro päättyy. Tämä edesauttaa sitä, etteivät pukuhuoneet ruuhkaudu, kun ryhmät eivät kohtaa pukuhuoneissa.

Kysyntä liikuntapalveluille on tällä hetkellä niin suurta, ettei varsinaiseen porrastamiseen valitettavasti ole mahdollisuutta, jotta liikuntasalit saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön.

Olisi mukava, jos asiakaspalvelupisteet olisivat vähän aikaisemmin auki, tai vaikka kahdesti päivässä auki (esim. aamulla ja iltapäivällä).

Asiakaspalvelupisteiden aamuaukioloaikoja on tarjolla jo nykyisellään arkisin Sport Sirkassa ja viikonloppuisin Educariumilla. Lisäaukioloaikoihin ei tällä hetkellä ole resursseja. Asiakaspalveluajat löytyvät Yhteystiedot-sivulta.