Liikuntatilojen erityisjärjestelyt kevätkaudella 2022

Liikuntatiloissa noudatetaan kevätkaudella 2022 erityisjärjestelyjä mahdollisimman turvallisen harjoittelun takaamiseksi. Lue nämä ohjeet kokonaisuudessaan huolellisesti.

Yleiset hygieniakäytännöt
– Liikuntatiloihin saa tulla vain täysin terveenä.
– Pukuhuoneissa, käytävillä ja muissa yleisissä tiloissa on käytettävä kasvomaskia. Maskia tulee käyttää myös liikuntasuorituksen aikana, mikäli se on mahdollista. Suosittelemme kirurgisen suunenäsuojuksen käyttöä.
– Jokaisen käyttäjän tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Kaikista tiloista löytyy käsienpesupisteet, jonka lisäksi esillä on käsidesipulloja.
– Liikuntatiloissa muistutetaan infokyltein turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.
– Siivousta on tehostettu ja normaalin siivouksen lisäksi henkilökunta tekee liikuntatiloissa säännöllisesti kierroksen kosketuspintojen desinfioimiseksi.
– Jokaisen käyttäjän tulee puhdistaa käyttämänsä laitteet ja välineet heti harjoittelun jälkeen suihkepullon ja paperipyyhkeiden avulla. Puhdistusvälineiden määrää liikuntatiloissa lisätään.

Kuntosalit
– Aurumin ja Educariumin kuntosaleille on käytössä ajanvaraukset ja henkilömäärärajoitukset (Aurum 20 hlöä, Educarium 10 hlöä). Treeniajan voi varata CampusSportin sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Mikäli Aurumin ja Educariumin kuntosalivuoroja ei ole varattu etukäteen täyteen, on vapaaksi jääneet paikat mahdollista lunastaa vielä vuoron alkamisen jälkeen liikuntatilan kosketusnäytöllä. Huom! Varatulle kuntosalivuorolle voi mennä myös myöhemmin kuin vuoron virallisena alkamisaikana ja varaus pysyy voimassa varatun ajan päättymiseen asti. Näin ollen mahdolliset vapaat paikat näkee ainoastaan kosketusnäytöltä, ei siis kuntosalitilan henkilömäärän laskemalla. Kuntosalivuoroilta tulee poistua varatun ajan päättymiseen mennessä. Aurumilla ja Educariumilla kuntosalin ajanvaraus pitää vahvistaa liikuntatilan kosketusnäytöllä. Pelkkä tagin näyttäminen lukijaan ei riitä, vaan varattu aika tulee valita ja vahvistaa kosketusnäytöllä.
– Kuntosaleista Formiksella ja Roddiksella ei ole käytössä ajanvarauksia. Näillä kuntosaleilla voi treenata samanaikaisesti korkeintaan 10 henkilöä. Mikäli käyttäjä saapuu paikalle ja maksimihenkilömäärä (10 hlöä) on täynnä, tulee hänen odottaa jonkun toisen henkilön poistumista ennen kuin voi itse mennä sisään kuntosalille. Näillä kuntosaleilla ei ole käytössä kosketusnäyttöjä, vaan ainoastaan ovilukijat. Jokaisen kuntosalikävijän tulee näyttää tagia lukijaan siitä huolimatta, vaikka menisit sisään samalla ovenavauksella toisen henkilön kanssa.

Liikuntatiloissa toimiminen
– Turvavälit pitää huomioida myös pukuhuonetiloissa. Pukuhuonetiloissa tulee viettää mahdollisimman vähän aikaa ja käyttäjiä kannustetaan vaihtamaan varusteet mahdollisuuksien mukaan kotona. Myös suihkussa tulisi käydä mieluummin vasta kotona.
– Vuoroille kirjautumiseen käytettävä asiakaspääte ei vaadi ihokosketusta, vaan vuoroille voi leimata itsensä sisään myös tagin reunalla tai muulla kovalla esineellä.

Varauskäytännöt
– Kuntosalien ajanvaraus tapahtuu CampusSportin ajanvarausjärjestelmässä. Ajanvarausjärjestelmä löytyy CampusSportin nettisivuilta ”varaa tunti” -painikkeen kautta ja sinne kirjaudutaan korkeakoulun Haka-tunnuksilla. Varausten tekeminen on mahdollista vasta liikuntamaksun maksamisen jälkeen.
– Paikkavaraus tulee tehdä viimeistään 30 minuuttia ennen tunnin tai vuoron alkua. Esteen sattuessa varaus tulee peruttaa sähköisen järjestelmän kautta viimeistään 2 tuntia ennen tunnin tai vuoron alkua.
– Kahdesta perumattomasta tai vahvistamattomasta varauksesta seuraa automaattinen kahden viikon varauskielto. Perumattomat varaukset nollataan syys- ja kevätkauden lopussa.
– Varauksia koskevat ohjeet löytyvät kokonaisuudessaan käyttösäännöistämme.

Kevään toimintaympäristö tulee edelleen olemaan poikkeuksellinen ja muutoksia ohjeistuksiin ja tarjontaan voidaan joutua tekemään hyvin lyhyellä varoitusajalla eikä liikuntatiloissa toimiminen todennäköisesti ole yhtä sujuvaa kuin aikaisemmin. Siksi toivomme kaikkien CampusSportin palveluita käyttävien varautuvan kevääseen kärsivällisellä ja yhteistyökykyisellä asenteella, jotta saamme pidettyä liikuntapalvelut auki mahdollisimman laajasti käyttäjien turvallisuudesta tinkimättä.

CS 12.1.2022