Hoppa till innehåll

Anvisningar för att delta i en motionstur och agerandet i motionsutrymmena

Vårsäsongen har hämtat med sig många nya CampusSport-användare – välkomna! Här följer en genomgång av de viktigaste instruktionerna för såväl gamla som nya kunder. Genom att följa instruktionerna kan du se till att både du själv och andra får en trevlig träning.

– Samfundets fysiska och mentala trygghet är en princip som styr CampusSports verksamhet. Vi godkänner inga som helst trakasserier. Vi förutsätter att alla som nyttjar tjänsterna förbinder sig till våra principer.

– Klä dig sakligt. Du behöver med dig lämpliga kläder för motion, lämpliga skor för inomhusmotion eller strumpor, vattenflaska och svetthandduk.

– Ytterskor får inte användas i motionslokalerna, eftersom de sprider smuts i salen. Lämna skorna i skoställningen vid ytterdörren, om det finns en sådan (bl.a. på Formis, Iskeri, Roddis, Sport Sirkka och Tyyssija).

– Platsbokningen ska bekräftas på motionsutrymmets display senast 10 minuter före motionsturen börjar. Vi rekommenderar att man anländer till motionsplatsen senast 10 minuter innan motionsturen börjar även då du inte har bokning. Motionsturerna börjar exakt på det klockslag som är uppgivet i tidsschemat. Redskapen, som används, bör vara avhämtade innan turen inleds. Om man kommer försent släpps man inte in i motionssalen. Var alltså i god tid på plats speciellt till Educariums timmar, för deltagarantalen till timmarna är höga och det kan uppstå kö till kundbetjäningsdisken.

– Användaren sköter om att redskapen som använts förs bort och putsas såväl på motionsturerna som på gymmen. På grund av säkerhetsskäl får man inte föra bort redskap innan timmen har avslutats.

– Ge träningsro åt övriga. Undvik onödigt diskuterande under ledda timmar.

– Mobiltelefoner får inte användas under timmen. Fotografera inte andra utan lov.

Vänligen läs CampusSports användningsregler. Vi rekommenderar att nya kunder bekantar sig i synnerhet med tidsbokningspraxisen.