Hoppa till innehåll

Klangskålsmeditation 1.12.2023

Välkommen på klangskålsmeditation i Sport Sirkka (Sirkkalagatan 13, Åbo) fredagen den 1.12.2023 kl. 19-20. Klangskålsmeditationen leds av yogaläraren, klangskålsavslapparen och airyogainstruktören Outi Suvila.

Meditationens pris är 5 euro. Motionsavgiften behöver inte vara betald. Deltagaravgiften betalas till instruktören innan avslappningen kontant eller med MobilePay. 25 deltagare ryms med. Minimideltagarantal 5.

Anmäl dig med i CampusSports elektroniska tidsbokningssystem senast 28.11. Gå till adress campussport.fi: 1. Klicka på ”Boka timme”, 2. Registrera dig till bokningssystemet med din egna högskolas Haka-kod, 3. Välj ”Branch: Sport Sirkka”, 4. Välj ”Type: Liikuntavuorot”, 5. Välj ”Service: Äänimaljarentoutus”, 6. Sök 1.12 från kalendern.

Klangskålsmeditation är ett utmärkt sätt att ta en liten timeout från vardagens brådska och nojs samt att ge lite tid åt sig själv. I början av timmen hör du en kort introduktion om klangskålens effekt samt om instrumenten som används på förevisningen. Vi gör i början några tänjningar som öppnar kroppen varefeter vi landar ner och vilar oss under filt. Du får lyssna och känna ljudenas djupt avslappnande effekt.

Klangskålsmeditationen är en enastående ljudresa under vilken de tibetanska stämbanden, gongen, havstrumman och regnkäppen för dig milt gungande och harmoniskt i ett djupt avslappnat läge. Melodins styrka är mild, inte för kraftig. Avslappningen grundar sig på den vibration som klangskålar åstadkommer, samt på ljudets vågor. Klä dig varmt och i slappa kläder. På fötterna lönar det sig att sätta yllestrumpor. I motionsutrymmet finns liggunderlag och filtar.

Evenemangets tillgänglighetsuppgifter: Ingång från Nylandsgatan. Ring på dörrsummern, om du inte har en tag. Motionssalen är belägen på gatunivå och man behöver inte använda trappor för att ta sig till utrymmet. I motionssalen finns en könsneutral hinderfri WC. Omklädningsrummen är i källarvåningen dit man kommer endast med trappor.