Våra personal trainers

Jarkko Mäkinen 
Kontaktuppgifter: jarkkomail@gmail.com
Utbildning: Ped.dr., specialtränarutbildning VEAT.
Bakgrund: Min huvudsyssla är olympiatränare i Taekwondo för ungdomar. Jag har fördjupat mig förutom i träning inom tävlingsidrott i bl.a. rörlighetsträning, funktionell träning samt mycket i olika metoder inom kraft- och uthållighetsträning. Har dessa som utgångspunkt när jag bygger upp åt samtliga individer en möjligast lämplig träningshelhet, som är både gemytlig och ger resultat. Min åsikt är ett de bästa resultaten uppnås bäst då man trivs bra. Till min läggning är jag lugn, humoristisk och fördomsfri.
Specialkunskaper: Lärandet och motivation, träning i idrott, konditionstest, gymprogram, näring och välbefinnande.

Ville Suominen
Kontaktuppgifter: villesuom@gmail.com / 0407538435
Utbildning: Yrkesexamen för tränare
Bakgrund: Professionell idrottare i 10 år (cykling). F.o.m. 2013 har jag arbetat som tränare professionellt. Mina kunder består av löpare, fotbollsspelare, domare, ishockeyspelare, fitness idrottare.
Specialkunskaper: Plyometrisk träning, styrketräning, hastighetsträning, uthållighetsträning. Från nybörjare till målmedvetna idrottare.

Jani Rantala
Kontaktuppgifter: koutsinkujeet@gmail.com / 045-8872238 / heemsidorna: http://www.koutsinkujeet.fi  / bokningskalender: http://www.vello.fi/koutsinkujeet 
Utbildning: Jag har utbildat mig till gymtränare och personaltrainer. Utöver detta läser jag för närvarande hälsokunskap med idrottsmedicin som huvudämne.
Bakgrund: Gymvärlden är bekant för mig sedan 14 år tillbaka. Jag har älskat speciellt en idrottslig och sund livsstil, som under årens lopp har medfört förändringar i min kropp. De starkaste erfarenheterna från min hobby har fött en bestående livsstil, som ger hälsosamma effekter men också positiva förändringar i kroppen.
Specialkunskaper: Jag vill lära mina kunder bestående livsstilsförändringar steg för steg, som också bär under sämre dagar. Fettförbränning, utökandet av muskelmassan, prestationseffektens samt förbättrandet av snabbheten till den egna grenen är bekant. Allt det här förenas med bättre ork, som återspeglar sig också i viktiga människorelationer samt i den ekonomiska situtionen.

Anni Toivanen
Kontaktuppgifter:  anni@uittamonkuntosali.fi / 050-432 3280
Utbildning: Trainer4You Personlig tränare, SUH-simlärare, Spartan Gear instruktörsutbildning för återhämtande träning samt kettlebell instruktörsutbildning. Just nu studerar jag till träningsrådgivare på Kisakallio Idrottsinstitut med studieavtal som företagare. Jag blir färdig med studierna under 2019.
Bakgrund: Jag började jobba som simlärare för tio år sedan i.o.m. att jag höll på med tävlingssimning. Från simundervisningen har jag sedan sakta gått mer till motion på ”torr mark”. Jag blev själv intresserad av gymträning för 12 år sedan, när simtränaren tog oss till gymmet för andra övningar. Det spåret har jag stannat kvar på. Som barn var jag inte särskilt rörlig av mig, därför kändes gymträning som den lämpligaste träningsformen för mig.
Specialkunskaper: Jag hjälper dig gärna till en början med gymträning eller träning överlag. Tillsammans hittar vi ny motivation och ideér till mångsidiga övningar och fullständigt välmående! Vi förbättrar muskelstyrkan eller t.o.m. simtekniken och har kul tillsammans!

Anna Lilja
Kontaktuppgifter: aiklil@utu.fi
Utbildning: Magister i statsvetenskap, FAF Foundation, FAF Gym Instructor, FAF Personal Trainer, Äitiysliikunta-akatemia allmän träning under moderskap, Les Mills BodyBalance instruktör, tränare i synkroniserad konståkning nivå 1 och tränare i konståkning nivå 1.
Bakgrund: Jag arbetar som gruppträningsinstruktör och personal trainer. Jag har också jobbat som konståkningstränare. På gym började jag träna för tio år sedan. Jag har alltid gillat motion och vill nu hjälpa dig att hitta glädjen i den. Som person är jag glad, förstående och uppmuntrande. Jag är lämpligt målmedveten och mild.
Specialkunskaper: Livsstilsförändringar, viktminskning, näring, muskeltillväxt, rörlighet och flexibilitet. Träning under graviditet och äfter födsel. Jag använder Syke Tribe -application. Med application får du dina tränings programmer direkt i din mobil.

Hanna Pihlajamaa
Kontaktuppgifter: fysioterapeutti.hanna@gmail.com, www.fysioterapeuttihanna.com
Utbildning: fysioterapeut YH 2004, FAF Gym Instructor 2006, World Kettlebell Club Fitness Trainer 2011, PhysioTrainer (FIHF Personal Trainer) 2018.
Bakgrund: Jag har redan arbetat i över 15 år som fysioterapeut i olika anställningar. Jag har specialiserat mig på besvär i rörelseorganen och år 2020 inleder jag fördjupade studier inom idrottsfysioterapi. Vid Åbo Universitet har jag redan under flera års tid lett olika gruppträningstimmar samt rehabiliteringskurser för personalen. Hösten 2018 avklarade jag en PhysioTrainer-utbildning. Den gav mig en bredare yrkeskompetens och gjorde det möjligt att börja rehabilitera oh förebygga besvär utanför behandlingsrummet i kundernas liv och hobbyer. När jag har rehabiliterat mina egna krämpor har jag på ett konkret sätt märkt att motion verkligen är medicin!
Specialkunskaper: Påbörjande av träning, beaktande av besvär i rörelseorganen, rehabilitering, hållning, förebyggande och behandling av besvär hos personer med stillasittande arbete, muskelkondition, rörlighet, heltäckande approach.