Våra personal trainers

Jarkko Mäkinen 
Kontaktuppgifter: jarkkomail@gmail.com
Utbildning: Ped.dr., specialtränarutbildning VEAT.
Bakgrund: Min huvudsyssla är olympiatränare i Taekwondo för ungdomar. Jag har fördjupat mig förutom i träning inom tävlingsidrott i bl.a. rörlighetsträning, funktionell träning samt mycket i olika metoder inom kraft- och uthållighetsträning. Har dessa som utgångspunkt när jag bygger upp åt samtliga individer en möjligast lämplig träningshelhet, som är både gemytlig och ger resultat. Min åsikt är ett de bästa resultaten uppnås bäst då man trivs bra. Till min läggning är jag lugn, humoristisk och fördomsfri.
Specialkunskaper: Lärandet och motivation, träning i idrott, konditionstest, gymprogram, näring och välbefinnande.

Ville Suominen
Kontaktuppgifter: villesuom@gmail.com / 040-7538435 (vardagar kl. 10-12 och 19-21)
Utbildning: Yrkesexamen för tränare
Bakgrund: Professionell idrottare i 10 år (cykling). F.o.m. 2013 har jag arbetat som tränare professionellt. Mina kunder består av löpare, fotbollsspelare, domare, ishockeyspelare, fitness idrottare.
Specialkunskaper: Plyometrisk träning, styrketräning, hastighetsträning, uthållighetsträning. Från nybörjare till målmedvetna idrottare.

Anni Toivanen
Kontaktuppgifter:  anni@uittamonkuntosali.fi / 050-4323280
Utbildning: Trainer4You Personal Trainer, SUH-simlärare och vattenträningsinstruktör, Trainer4You Yogainstruktör, Sparta Gear vårdandets och återhämtnings träningens instruktör samt kettlebellinstruktör. För närvarande studerar jag till massör i Hieronta-akatemia.
Bakgrund: Jag började med simlärarjobb år 2009 via tävlingssimmandet. Från simundervisningen har jag småningom förflyttat mig till motionen på ”torra land”. Jag blev ivrig på gymmräning som 12-åring då simtränaren tog oss på kompletterande träning till gymmet. På den vägen har jag blivit. Som barn rörde jag mig rätt lite och var rätt klumpig, således kändes gymmträningen med det samma som lämplig motion för mig. I gymmträningen tycker jag speciellt om det att träningen kan skräddarsys lämplig för alla som tränar och på en nivå som betjänar var och ens målsättning. För närvarande arbetar jag som gymmföretagare, PT, simlärare och som gruppmotionsinstruktör.
Specialkunskaper: De senaste åren har jag speciellt mycket instruerat arbetare som sitter, som har märkt följderna i kroppen efter mycket sittande. Till min specialkompetens hör gymmträning som ger helhetstäckande välbefinnande, där såväl styrkan som rörligheten utvecklas. Det är mycket lätt att närma sig mig och du kommer lätt igång med gymmträning och annan träning fastän pausen i träningen har blivit lång. Som simlärare har jag över 10 års erfarenhet, således instruerar jag dig gärna också i bassängen, om sedan din målsättning är att lära dig simningens grunder eller att lära dig en möjligast ekonomisk frisimteknik för triathlon.

Anna Lilja
Kontaktuppgifter: aiklil@utu.fi
Utbildning: Magister i statsvetenskap, FAF Foundation, FAF Gym Instructor, FAF Personal Trainer, Äitiysliikunta-akatemia allmän träning under moderskap, Les Mills BodyBalance instruktör, tränare i synkroniserad konståkning nivå 1 och tränare i konståkning nivå 1.
Bakgrund: Jag arbetar som gruppträningsinstruktör och personal trainer. Jag har också jobbat som konståkningstränare. På gym började jag träna för tio år sedan. Jag har alltid gillat motion och vill nu hjälpa dig att hitta glädjen i den. Som person är jag glad, förstående och uppmuntrande. Jag är lämpligt målmedveten och mild.
Specialkunskaper: Livsstilsförändringar, viktminskning, näring, muskeltillväxt, rörlighet och flexibilitet. Träning under graviditet och äfter födsel. Jag använder Syke Tribe -application. Med application får du dina tränings programmer direkt i din mobil.

Hanna Pihlajamaa
Kontaktuppgifter: fysioterapeutti.hanna@gmail.com, www.fysioterapeuttihanna.com
Utbildning: fysioterapeut YH 2004, FAF Gym Instructor 2006, World Kettlebell Club Fitness Trainer 2011, PhysioTrainer (FIHF Personal Trainer) 2018.
Bakgrund: Jag har redan arbetat i över 15 år som fysioterapeut i olika anställningar. Jag har specialiserat mig på besvär i rörelseorganen och år 2020 inleder jag fördjupade studier inom idrottsfysioterapi. Vid Åbo Universitet har jag redan under flera års tid lett olika gruppträningstimmar samt rehabiliteringskurser för personalen. Hösten 2018 avklarade jag en PhysioTrainer-utbildning. Den gav mig en bredare yrkeskompetens och gjorde det möjligt att börja rehabilitera oh förebygga besvär utanför behandlingsrummet i kundernas liv och hobbyer. När jag har rehabiliterat mina egna krämpor har jag på ett konkret sätt märkt att motion verkligen är medicin!
Specialkunskaper: Påbörjande av träning, beaktande av besvär i rörelseorganen, rehabilitering, hållning, förebyggande och behandling av besvär hos personer med stillasittande arbete, muskelkondition, rörlighet, heltäckande approach.

Henri Hujala
Kontaktuppgifter: info@budjettihiiri.fi
Utbildning: Sport instruktör från Haaga-Helia yrkeshögskolan
Bakgrund: Jag är entreprenör inom såväl ekonomi som inom fysik coaching. Min styrka ligger i att främja ett omfattande välbefinnande, där dom ekonomiska sidan är också beaktas. Jag kommer från landsbygden där jag brukade utföra fysiskt arbete så en atletisk livsstil föddes som barn.
Specialkunskaper: nybörjare, bollspel spelare, löpare, kroppsviktsträning, livsstilsförändringar